Tradicionalni slovenski zajtrk
V petek, 15.11.2019 je na naši šoli potekal TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK.
Učencem smo ponudili živila slovenskega porekla: kruh, mleko, maslo, med in jabolko.
Z A K A J Z A J T R K ?
- Ker se poveča sposobnost učencev za učenje in reševanje ostalih nalog. Če zajtrkujemo, se namreč
- dvigne raven glukoze v krvi, kar ugodno vpliva na delovanje vseh telesnih celic, zlasti možganskih.
- Učenci dobijo dovolj energije, s tem pa se dvigne tudi njihovo razpoloženje in dobro počutje.
- Zmanjša se tveganje za razvoj debelosti.
- Z rednim zajtrkom se zmanjša tudi tveganje za primanjkljaj nekaterih pomembnih hranil v prehrani kot so, folna kislina, kalcij, železo, magnezij ter vitamini skupine B, ki so pomembna za normalen razvoj živčevja.
Z besedo in zgledom smo poskrbeli, da bodo
naši otroci zrasli v zdrave odrasle, ki bodo cenili doma pridelano hrano in skrbeli za zdravo okolje.
Tina Bevk
Najbolj iskano
(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)