Skoči na glavno vsebino
041 619 125 info@os-vipava.si
Select Page

TSZ

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK je osrednji dogodek Dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v novembru. Letos bo to v petek, 18. novembra.

Tradicionalni slovenski zajtrk je sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka – vse domačega izvora.

Pobudnik projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je Čebelarska zveza Slovenije. Namen projekta je izobraževati, obveščati in osveščati šolajočo mladino in širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje, gospodarske dejavnosti in za širše okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo. Pomembno je tudi splošno osveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Cilj projekta je, da bo čim več ljudi zajtrkovalo hrano iz lokalnega okolja, da se bo v šolah in vrtcih več govorilo o pomenu kmetijstva in čebelarstva, pomenu pravilne in zdrave prehrane, pomenu živilske industrije, pomenu gibanja ter pomenu ohranjanja čistega okolja.

Tina Bevk

 

(Skupno 496 obiskov, današnjih obiskov 1)

Orodna vrstica za dostopnost