Skoči na glavno vsebino
041 619 125 info@os-vipava.si
Select Page

Letos je Dan slovenske hrane potekal v petek, 15. novembra 2024. Ta dan smo pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk.  

Da je zajtrk dosegel svoj cilj, smo se v okviru pouka pogovarjali o pomenu zajtrka, odnosu do zdravega prehranjevanja, kulturnem odnos do hrane, kulturnem prehranjevanju, pomenu lokalno pridelane hrane, problemu zavržene hrane, spodbujanju zdravih prehranskih navad otrok in mladostnikov, poznavanju in pomenu lokalno pridelane hrane ter o tradicionalnih živilih slovenskega zajtrka (maslo, med, mleko, jabolko, rženi kruh).

Dogajanje smo popestrili s pesmicami ob spremljavi kitare, ogledali smo si videoposnetke o čebelah in medu, igrano-dokumentarno oddajo Krompir o pomenu Tradicionalnega slovenskega zajtrka, risali sadje in sadne izdelke, zelenjavo, meso in mesne izdelke, mleko in mlečne izdelke, ogledali smo si film Ribič Pepe – Tradicionalni slovenski zajtrk, medicinska sestra iz ZD Ajdovščina je izvedla delavnico s predavanjem o zdravi prehrani …

Nekaj utrinkov s tradicionalnega dne si lahko ogledate na fotografijah.

Vsem, ki ste začeli dan na zdrav način in kakorkoli sodelovali na TSZ se najlepše zahvaljujem.

Tina Bevk, vodja šolske prehrane

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)

Orodna vrstica za dostopnost