041 619 125 info@os-vipava.si

Učenke in učenci, spoštovani starši.

Počitnice se zaključujejo in kmalu bo čas, ko boste drage učenke in učenci prestopili prag šole.

Starši prvošolcev in šestošolcev boste obvestilo o oddelku prejeli predvidoma v sredo, 28. 8. 2024. Ob prehodu iz podružnic na matično šolo moramo na novo oblikovati oddelke šestega razreda. Pri sestavi oddelkov so upoštevani različni dejavniki, ki zagotavljajo najbolj optimalno okolje za učenje in razvoj vsakega posameznega učenca.

Urnik prvega šolskega dne bo nekoliko drugačen. Prvi dve uri bodo učenci z razrednikom, nato bo sledil pouk po urniku. Urnik za prvi šolski dan za razredno stopnjo si lahko ogledate  TUKAJ. Ob urniku je zapisana tudi razredničarka oddelka. Predmetna stopnja lahko do urnika dostopa TUKAJ. Na razredni stopnji imajo učenci poleg razrednika tudi sorazrednika. Razpored razrednikov (drugi stolpec) in sorazrednikov (tretji stolpec) je zapisan v naslednji tabeli:

Prvi šolski dan bomo organizirali podaljšano bivanje, učenci bodo imeli na šoli možnost malice in kosila. Ker prvošolci pridejo v šolo pozneje, prvi dan jutranjega varstva ne bo. V Vipavi bo možnost jutranjega varstva med 6.30 in 8.00. V skladu z normativi bomo organizirali jutranje varstvo tudi na podružnici Podnanos in podružnici Vrhpolje. Uro začetka JV smo prilagodili vašim potrebam po varstvu otrok. V Podnanosu bomo z JV začeli ob 6.30, v Vrhpolju pa ob 7.00. Jutranje varstvo lahko organiziramo le za učence 1. razreda.

Prvi šolski dan zaključimo nekoliko prej, zato bo ta dan organiziran samo prvi odvoz učencev.  V času pisanja tega obvestila urnik dovozov in odvozov še ni potrjen. Vozni red avtobusov bomo objavili na šolski spletni strani.

Zaradi uvedbe odmora, dolžine 20 minut, bomo čisto malo spremenili urnik zvonjenja na matični šoli. Z novo razporeditvijo šolskih ur bodo razredniki seznanili učence.

V okolici matične šole in podružnice Vrhpolje se s prvim šolskim letom spreminja največja dovoljena hitrost vožnje z avtomobilom. Največja dovoljena hitrost je 30 km/h. Številne talne oznake ter novi prometni znaki voznike opozarjajo, da se nahajajo v okolici šole.

Zaradi zdravega življenjskega sloga ter zmanjševanja prometne obremenjenosti okrog šole spodbujamo učence in njihove starše, da učenci tam, kjer lahko, v šolo pridejo peš, s kolesi ali skiroji.

Učenci naj v šolo prinašajo copate za preobuvanje (ali jih shranijo v garderobni omarici). V garderobi se dnevno preobujejo v šolske (hišne) copate. Po šoli se ne gibljejo v istih copatih, v katerih so prišli v šolo. V primeru, da učenec izgubi ključ, se njegovi starši zglasijo pri pomočnici ravnateljice Andreji Premrl Prosen, ki vam bo podala usmeritve za izdelavo novega ključa.

Učenci matične šole in PŠ Podnanos naj s sabo prinašajo tudi ključe za garderobne omarice. Učenci 3. in 6. razreda matične šole boste ključe prejeli prvi šolski dan.

Učenci v šolo in na vse dejavnosti, ki jih organizira šola, ne prinašajo energijskih pijač, alkohola, cigaret, elektronskih cigaret, drugih psihoaktivnih snovi ter predmetov, ki ogrožajo zdravje in varnost sošolcev in učiteljev. Prepovedano je tudi vsakršno uživanje prepovedanih stvari.

Učenke in učenci v šolo ne prihajajo v prekratkih majicah in hlačah oziroma kako drugače neprimerno oblečeni. Prosimo, da se o primernem oblačenju pogovorite z njimi že vi doma. Na šoli menimo, da prekratke majice, prekratke hlače ali preglobok dekolte ne sodijo v šolski prostor.

Prve roditeljske sestanke bomo organizirali v prvi polovici septembra. Potrudili se bomo, da se termini roditeljskih sestankov ne bodo prekrivali.

Popoldanske pogovorne ure bodo enkrat mesečno. Z njimi začnemo v oktobru. Vsak učitelj ima tedensko še dopoldansko pogovorno uro. Starše vabimo, da se udeležijo dopoldanskih ali popoldanskih pogovornih ur. Z vami si želimo pogovora v živo. Vsak zaposleni ima tudi službeni elektronski naslov, za katerega si želimo, da ga le izjemoma uporabljate za namene pogovornih ur.

Šola obvestila in druge podatke objavlja ažurno na spletni strani. Vabimo vas k branju informacij na naši spletni strani. Tam bomo objavili tudi razporeditev dnevov dejavnosti za predmetno stopnjo ter številne druge informacije.

Za lažjo razporeditev vaših obveznosti v času šolskih počitnic vam posredujemo povezavo do šolskega koledarja.

Ob enem vas seznanjamo, da bo 3. 1. 2025 pouka prost dan v skladu z drugim odstavkom 7. člena Pravilnika o šolskem koledarju za osnovne šole. Prostega dne učenci ne nadomeščajo.

Z naslednjim šolskim letom se spreminja čas pisanja nacionalnega preverjanja znanja.

Nacionalno preverjanje znanja v 3. razredu bo obvezno. Rezultati NPZ v 9. razredu bodo v primeru omejitve vpisa vplivali na sprejem učencev v srednje šole.

Vsem učenkam in učencem želimo varno in zdravo šolsko leto. 

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo ponovnega srečanja.

Mojca Pev

(Skupno 1.581 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost