041 619 125 info@os-vipava.si

V sredo, 19. 6. 2024, je v popoldanskem času na podružnici Podnanos potekala Zaključna prireditev in proslava ob bližajočem prazniku dnevu državnosti, na kateri smo se v velikem številu zbrali v telovadnici naše šole ter prisluhnili nastopajočim. 

Skozi prireditev sta nas vodila učenca Gal in Tjaša, ki sta nas seznanila s samim pomenom praznika ter suvereno najavljala vse pripravljene točke.

Najprej nas je pozdravila in nagovorila vodja naše podružnice Andreja Likar Ivanov. 

Sledili so nastopi vseh razredov: prvošolci so ritmično zaplesali na znano skladbo Čajkovskega, drugošolci so nam pripravili dramsko igrico Pepelka malo drugače. Tretješolci so nam predstavili domovinsko pesem SLOVENIJA, četrtošolci pa ples Marko skače in čisto njihov rap, ki so ga pri urah glasbene umetnosti sami sestavili. Petošolci so tekom prireditve deklamirali domovinske pesmi naših pesnikov ter zaplesali dva plesa: Ples kralja Matjaža ter Lepa Anka kolo vodi. 

Pevski zbor je tekom prireditve zapel venček pesmi, ki so se jih tekom šolskega leta naučili in tako glasbeno obarval naš popoldan.

Predstavile so se tudi dekleta, ki so letos obiskovale ure gimnastike ter učenci, ki so ob petkih plesali pod vodstvom plesne šole El1 plesna scena.

Sledil je nastop vseh učencev naše podružnice, in sicer so vsi skupaj zaplesali dva skupinska plesa, nato pa skupaj zapeli še počitniško pesem Počitnice, ki je postala že tradicionalna in obvezna na naši prireditvi.

Prireditev je pokazala, kaj smo se tekom leta vse naučili pod mentorstvom naših učiteljic.

Zahvaljujemo se vam za obisk. Tisti, ki pa ste jo letos zamudili, lepo vabljeni naslednje šolsko leto, da se nam pridružite in pogledate, kaj novega vam bomo pripravili.

 

Tjaša Kobal

Foto: Eva Bartol

 

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost