041 619 125 info@os-vipava.si

V četrtek, 20. 6. 2024, je na podružnici Goče potekala prireditev ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta. 

Najprej nas je v prireditev popeljala sedma kitica Zdravljice, ki jo je zapel naš pevski zbor.

Prireditev sta povezovali petošolki Žana in Klara. V prvem delu prireditve smo se poklonili domovini za njen praznik. Petošolci so zaplesali ples s trakovi v barvah slovenske zastave, na glasbeno podlago Oj, Triglav moj dom. S pomočjo fotografij in posnetkov so predstavili pot Slovenije do samostojne države. Deklamirali so nam tudi pesem o domovini in zapeli pesem Za Slovenijo živim, učenci 1., 2. in 3. razreda pa pesem Potoček. 

Slovenci smo ponosno na svojo domovino Slovenijo, na Gočah pa smo ponosni tudi na delovanje Krajevne skupnosti Goče. Za zgledno sodelovanje šole in lokalne skupnosti smo Krajevni skupnosti namenili nekaj zahvalnih besed z željo po uspešnem sodelovanju tudi v prihodnje. Tudi gospa ravnateljica je predsednici Krajevne skupnosti Goče, Anji Godnič, namenila nekaj besed in ji podelila pohvalo šole ter šopek rož. Zahvalila se je tudi predsednica KS Goče.  

V nadaljevanju kulturnega programa so nam učenci 3. in 5. razreda na glasbene cevi in Orffova glasbila zaigrali pesem Baby Shark. Prisluhnimo smo tudi deklamaciji pesmi Ribica v izvedbi drugošolca in nekaj tretješolk, naši najmlajši učenci pa so nam deklamirali izštevanko Ham ham. Tretješolci so za nas pripravili dramsko igro, uprizorili so nam pravljico Mavrična ribica.  


Glasbe na prireditvi res ni manjkalo. Pevski zbor je na prireditve zapel venček pesmi, ki so se jih med šolskim letom naučili. Predstavile so se nam tudi tri petošolke, ki obiskujejo glasbeno šolo. Pia nam je zaigrala na klarinet, Žana na violino in Klara na klavir. Žana obiskuje tudi ure solo petja. Zapela nam je pesem 1000 let in obiskovalce očarala s svojim izjemnim glasom.

Veliko se je tudi plesalo. Učenci 1., 2. in 3. razreda so nam zaplesali ples Let kiss, nato pa so se nam predstavili tudi plesalci, ki so v letošnjem šolskem letu obiskovali plesno šolo EL1 plesna scena. 

Bogat kulturni program smo zaključili s pesmijo Počitnice. Veselo smo prepevali in plesali  »Počitnice, so darilo za vse, to je čas za nas in za prijatelje.« 

Učenci so učiteljicam v znak zahvale ob koncu šolskega leta izročili tudi šopke rož in darila. Učence in starše smo povabili k zbiranju sredstev za delovanje šolskega sklada in k nakupu verižic, ki so jih izdelali učenci. Tako je po uradnem delu prireditve sledilo še druženje v telovadnici. Osvežili smo se lahko z metinim sirupom, ki smo ga pripravili na šoli in se posladkali s sladoledom, ki nam ga je priskrbela Krajevna skupnost Goče. 

Učiteljice se vam zahvaljujemo za obisk na naši prireditvi in za prispevek, ki ste ga namenili za delovanje šolskega sklada. Vsem želimo nepozabno in razigrano poletje. 

Vanja Krapež 

Foto: Neja Jereb, Marija Nabergoj

 

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost