041 619 125 info@os-vipava.si

Od 10.6. do 14.6.2024 je v Ankaranu potekala Šola v naravi  za učenke in učence četrtih razredov matične šole in podružnic iz Vrhpolja in Podnanosa. Letošnje Šole v naravi se je udeležilo 48 otrok. Poleg četrtošolcev se je letošnje Šole v naravi udeležila tudi Jerneja Tomažič iz petega razreda iz Vrhpolja, ki je bila lansko leto bolna. Odsotni so bili Florijan Hace, Vasylisa Stepankova, Drilon Gajraku in Iva Kobal.

Prvi dan smo preverili predznanje plavanja in na podlagi prikazanega otroke razdelili v homogene skupine s približno enakim predznanjem plavanja.

Čez cel teden nas je spremljalo muhasto vreme a kljub temu dobri pogoji za delo. Pouk je potekal v naravi in v sejni sobi, pridobivanje plavalnih veščin pa v notranjem in zunanjem olimpijskem bazenu, nekaj dražljajev pa so otroci dobili tudi v morju. Za pouk sta skrbeli Katarina Vitežnik (pedagoška vodja) in Vida Trošt, za učenje plavanja pa Maja Funa, Maja Kalin Kante, Maruška Rojc in Mitja Lavrenčič (vodja Šole v naravi).

Poleg pouka in plavanja smo v program vključili kar nekaj zanimivih aktivnosti (sprehod do pokopališča školjk, vožnja z ladjico iz Ankarana v Piran, obisk obalnega gasilca, ki nas je seznanil z naravo dela in z opremo podvodnega ribolova, izvedli smo filmski večer, štafetne igre,….). 

V torek in četrtek smo svoja občutja delili na Radiu Robin…

Zadnji dan smo opravili preizkuse plavanja ter naredili evalvacijo. 

Otroci so dosegli naslednje rezultate…

BRONASTI KONJIČEK (1): 

ERIS KRASNIQI

BRONASTI DELFINČEK (28):

VITO BERČAN, JOVAN MALEŠEVIĆ, ARNES OSMIČEVIĆ, MATEVŽ POLJŠAK, KARIN SUŠA, ANŽE AMBROŽIČ, HENRI ALEKSANDER ČERNIGOJ, RENE GEC, ROK HASIKIĆ, ENEJ JEŽ, ALBERT NABERGOJ, ERIK NABERGOJ, ARJANA REXHA, ANA KLARA ČERNIGOJ, MATEJ LAVRENČIČ, JOŠT PREMRL, MARIJANA ROGELJA, VAL SAMEC, ANA ŠKRLJ, VID AMBROŽIČ, GAŠPER FAJDIGA, FILIP JERŠIN, BLAŽ KETE, JULIJA KREČIČ, KATARINA PETRIČ, MARK POTRATA, LANA RISTOVSKA, IZAK UMEK LIKAR.

SREBRNI DELFINČEK (17):

KIM BIZJAK, TIANA JERMOL, NICOL LAVRENČIČ, TANAJA ŽGUR, MAŠA FURLAN, TOBIJA GREGORC, ŽAN MOHORČIČ, ROK NABERGOJ, MAŠA POTOČNIK, VITA TUREL, JERNEJA HLAČA, ŽIVA KRISTAN, PETRA LUKIN, ZOJA PRAH PELJHAN, LARA RONDIČ, DAVID NUSDORFER, JERNEJA TOMAŽIČ.

ZLATI DELFINČEK (2):

LEON FURLAN, MIHA TROŠT

Vodja Šole v naravi:  MITJA LAVRENČIČ

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost