Skoči na glavno vsebino
041 619 125 info@os-vipava.si

Na podružnici Vrhpolje smo tudi letos kar nekaj časa posvetili razgovoru o zdravi prehrani in pomenu zajtrka.

V prvem razredu smo si v okviru projekta ogledali poučni film o tem, kako na nekaterih slovenskih kmetijah pridelujejo domače proizvode, kot so: kruh, maslo, med in jabolka. Po posnetku je sledil razgovor in pripovedovanje o izkušnjah, ki jih imajo učenci z domačimi, lokalnimi izdelki, pridelki. Poudarili smo pomen zajtrka in se dogovorili, da se bomo trudili, da nanj ne pozabljamo, saj nam daje energijo za začetek dneva, da v šoli lažje poslušamo, delamo in se učimo. Ob tem smo pri likovni umetnosti izdelali vsak svoj pogrinjek z najljubšim zajtrkom. Na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka, smo svoje pogrinjke ponesli v jedilnico ter na njih pozajtrkovali. Odrabljene pogrinjke smo ponesli na svoje domove ter sklenili, da bomo na njih vsako jutro imeli svoj kraljevski zajtrk.

Sara Furlan in Daša Černigoj

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 3)
Dostopnost