Na podružnici Vrhpolje smo tudi letos kar nekaj časa posvetili razgovoru o zdravi prehrani in pomenu zajtrka.
V prvem razredu smo si v okviru projekta ogledali poučni film o tem, kako na nekaterih slovenskih kmetijah pridelujejo domače proizvode, kot so: kruh, maslo, med in jabolka. Po posnetku je sledil razgovor in pripovedovanje o izkušnjah, ki jih imajo učenci z domačimi, lokalnimi izdelki, pridelki. Poudarili smo pomen zajtrka in se dogovorili, da se bomo trudili, da nanj ne pozabljamo, saj nam daje energijo za začetek dneva, da v šoli lažje poslušamo, delamo in se učimo. Ob tem smo pri likovni umetnosti izdelali vsak svoj pogrinjek z najljubšim zajtrkom. Na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka, smo svoje pogrinjke ponesli v jedilnico ter na njih pozajtrkovali. Odrabljene pogrinjke smo ponesli na svoje domove ter sklenili, da bomo na njih vsako jutro imeli svoj kraljevski zajtrk.
Sara Furlan in Daša Černigoj