041 619 125 info@os-vipava.si

Mesec oktober je mesec požarne varnosti. Z učenci naše podružnice smo se že v septembru pogovarjali o požarih in delu prostovoljnega gasilca ter požarni vaji, ki jo vsako leto izvedemo skupaj z učenci in gasilci prostovoljci iz PGD Vrhpolje. V nekaterih oddelkih so tudi ustvarjali na temo požarne varnosti.

Prišel je mesec oktober in z njim tudi dogovor o izvedbi evakuacijske vaje.

Prvega oktobra se je ob 8.15 zaslišal klic, ki je odmeval po šoli, da je »požar«. Učiteljice smo ob znaku, da je na šoli »požar«, evakuirale učence skozi ustrezne požarne izhode na zbirno mesto ob šoli. S seznami smo preverile, če so se vsi učenci uspešno evakuirali. Požarno vajo so izvedli tudi vzgojitelji s predšolskimi otroki. Prišli so gasilci in »pogasili« požar. Ko je bila šola »varna«, smo se vrnili v razrede in nadaljevali s poukom.

Evakuacijsko vajo smo uspešno izvedli. Ob tem se zahvaljujemo predsednici društva ga. Bogdani Počkar in g. Blažu Koren, ki je poveljnik gasilcev ter gasilcem prostovoljcem, ki so vsako leto pripravljeni in z nami sodelujejo pri požarni vaji, da je bolj pristna.

 

Sara Furlan

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost