Skoči na glavno vsebino
041 619 125 info@os-vipava.si
Zgodaj zjutraj smo se v Split podali z mestnim avtobusom. Pred Hrvaškim narodnim gledališčem nas je počakal vodič Boris in nas popeljal skozi čas,  2000 let nazaj, ko je živel cesar Dioklecian v svoji palači. Občudovali smo čudovite kamnite reliefe, arhitekturo in se sprehodili po starem mestnem jedru. Pot so nam polepšali pevci dalmatinske klape s svojo pesmijo, rimski vojščaki in izredno prijazni domačini. Zanimiv je bil obisk ribarnice, Rive in malih trgovinic s spominki.
 
Naslednja postaja je bil Kampus, središče fakultet, kjer smo na Pomorski fakulteti uživali v simulaciji vožnje ladje in v planetariju. Sledilo je odlično kosilo v VIP jedilnici. Po kosilu smo se peš odpravili do plaže in se osvežili v Jadranu.
 
Popoldan smo preživeli na podružnični šoli Kučine, kjer so praznovali dan kruha, nekakšen zahvalni dan. Presenetili so nas z različnimi tradicionalnimi jedmi, ki jih je blagoslovil njihov duhovnik. Sledil je kulturni program s petjem, plesom in recitacijo v njihovem narečju, potem pa učenje slavonskega plesa, kviz o Evropi, izdelovanje kravate ter v angleščini voden ogled vasi, ki so ga pripravili učenci 4. razreda.
 
Po povratku domov smo imeli še plavanje v bazenu, večerjo in skupno izmenjavo vtisov o minulih dneh.
 
 
Vida Trošt, Katarina Vitežnik, Sara Furlan 
 
Foto: Vida Trošt
(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 4)
Dostopnost