Skoči na glavno vsebino
041 619 125 info@os-vipava.si
V torek, 15. 10. 2024, smo se po kraljevskem zajtrku odpravili na Osnovno šolo Kraljice Jelene v center Solina. Najprej smo imeli svečanost ob otvoritvi Erasmusovih dnevov, kjer so se nam gostitelji predstavili s kulturnim programom, na katerem smo s pesmijo sodelovali tudi mi. Poleg medijev in ravnateljev vseh štirih šol v Solinu sta nas pozdravila ravnateljica šole in podžupan mesta Solin. Sledila je pogostitev, nato pa smo se udeležili pouka v različnih razredih. Izdelali smo bralna kazala, posadili rože prijateljstva ter si ogledali celotno šolo in novo športno dvorano. 
 
Po kosilu v bližini šole smo si ogledali znamenitosti mesta Solin. Obiskali smo dve čudoviti cerkvi in arheološke najdbe starodavnega mesta Salona, ki je bilo v preteklosti izrednega pomena za celotno Evropo. Sledil je sprehod ob reki Jadro, čas za igro in počitek ter klepet z mimoidočimi prijaznimi domačini ter našimi gostitelji, ki so nas ves čas spremljali.
 
Dan smo zaključili z večerjo z dalmatinskimi jedmi. Najboljša je bila črna rižota s sipo. Da pa ne bi prehitro zaspali, smo si privoščili še nočno kopanje v bazenu ob naših apartmajih.
 
Vida Trošt, Katarina Vitežnik, Sara Furlan 
 
Foto: Vida Trošt 
 
(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost