041 619 125 info@os-vipava.si

V četrtek, 6. 6. 2024 smo ob 18.00 imeli v avli matične šole zaključni koncert šolskih pevskih zborov in kitaristov. Sodelovali so učenci otroških pevskih zborov Pike, Poke, ter iz podružnic Podnanos in Vrhpolje ter mladinski zbor, njihovo petje so večkrat spremljali kitaristi.

Ker naše podružnice že nekaj let niso sodelovale na tem dogodku, smo tokrat več časa namenili prav njim. Pevci iz Vrhpolja so letošnje leto usmerili v glasbeno pravljico Nova srajčica našega Vidka, ki so jo prvič zapeli na javni prireditvi konec aprila v njihovi telovadnici. Torkat so se predstavili s štirimi pesmimi omenjene pravljice. Solo je zapela Tinkara Lozar. Pevci iz Podnanosa so koncert otvorili z zborovsko himno Naša pesem, ki se začne z besedilom: Kadar vodja naš`ga zbora. Kasneje so zapeli še pet samostojnih pesmic, v katere je mentorica zelo prijetno vključila tudi gibanje. Vipavske Pike so zapele v spremljavi vseh kitaristov dve ljudski in eno gibalno umetno pesmico. Poke so samostojno zapeli le eno pesmico, a so v sodelovanju s pevkami mladinskega zbora letos dobili izkušnje v petju kanona in dvoglasja ter znanje tega petja dokazali na odru. Večglasno so zapeli Ko bi vsa ljudstva na svetu in Sreča v spremljavi starejših kitaristov, ter Banaha, ob njih je takrat zaigrala ob klavirju Ana Poljšak.

Imena vseh štirih mentoric se zelo prepletajo: Nina in Vida Trošt, ter dve Nadji  z dvema priimkoma –  Bratina Berčan in Rodman Koradin. Med petjem so se prepletali tudi pevski sestavi in instrumentalici. Vezno besedilo sta tokrat brali kitaristki  Zala Simonič in Manca Kete, obe šestošolki. Koncert smo zaključili poletno z Bratovščino sinjega galeba, kjer se je slišal glas iz vseh grl nastopajočih, kar je naredilo vtis mogočnosti in svečanega začključka.

Na koncertu je ga. ravnateljica izrazila podporo mentoricam in pevcem. Izrazila je željo, da bi tudi v naprej številčnost pevcev v zborih rastla. Podporo pa so nam na koncertu nudili tudi drugi sodelavci, ki so pripravili prostor, sceno, okrasitev prostora in vse ostalo, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Koncert je bil dobrodelen, sredstva smo zbirali za šolski sklad.

Zaključek šolskega leta prinaša kar nekaj obveznosti, zlasti med tistimi pevci, ki so obenem učenci glasbene šole in morajo opravljati v tem času izpite, tekmovanja in druge nastope. V tem času prihaja tudi do zaključnih srečanj v vrtcu in še do drugih dogodkov. Iskreno se opravičujemo, ker so se stvari podvajale. Upamo, da bomo lahko tak koncert prihodnje leto izvedli v primerjenjšem času.

Nadja Rodman Koradin

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost