041 619 125 info@os-vipava.si

Zadnji ponedeljek v tem šolskem letu, 24. 6. 2024, je na matični šoli potekala prireditev v počastitev dneva državnosti in zaključka šolskega leta 2023/24. Učenke so začele s kvizom Milijonar, ki je bil prilagojen tematiki dneva državnosti. Drugo vprašanje kviza je bilo namenjeno avtorju slovenske himne Prešernu in vipavskemu rojaku, ki jo je uglasbil, Stanku Premrlu. Voditeljica kviza Zala Simonič je zato vse občinstvo pozvala k slavnostnemu petju himne ob spremljavi Zale Fabčič na harmoniki in pod vodstvom učiteljice Nadje Bratina Berčan. Kviz se je nadaljeval z vprašanji, ki so pokrivala tematiko Slovenije, od slovenščine, matematike in zgodovine do geografije, kjer je bila potrebna pomoč učiteljice Sare Cvetko, saj učencem včasih kakšen podatek tudi uide iz spomina. Čeprav je bil kviz igran, je bilo v občinstvu slišati kar veliko sodelovanja in predvsem znanja. 

Sledil je pevski nastop Natalije Batič s pesmijo Moja dežela. V navezavi s to pesmijo je voditeljica Manca Kete zbrane na proslavi opomnila, da moramo ceniti slovenske zaklade in biti ponosni na to, kar smo. Po nagovoru sta bila na vrsti nastopa plesne skupine EL1 in treh glasbenic, Hane Stopar, Zale Fabčič in Anike Trošt s pesmijo Mamma mia. 

Nadalje je potekala podelitev zlatih ter srebrnih priznanj in pohval, ki so jih učenci prejeli za svoj uspeh na tekmovanjih državne ravni. Učenci so bili uspešni tako pri biologiji (Lucija Kete), tehničnem področju (Jan Fabčič, Andraž Rodman, Luka Kete, Aljaž Gregorič, Pavla Lazić, Natalija Batič in Jurij Černigoj) kot tudi pri zgodovini, kjer je pri raziskovalni nalogi sodelovalo kar 27 učencev, tri učenke pa so za svojo predstavitev prejele zlato priznanje (Meta Konec, Julija Pestelj in Neja Pižent). Pri tekmovanjih se je najbolje odrezala Zala Fabčič, ki je prejela kar dve zlati priznanji, in sicer iz matematičnega kenguruja in še razvedrilne matematike, kjer je med šestošolci v državi skoraj pometla z vso konkurenco in dobila nagrado za 2. mesto. Za ta visoka dosežka si je prislužila tudi priznanje šole. 

Ste mogoče med šolskim letom opazili čudovite likovne umetnine na spletni strani šole? No, to je bilo delo ustvarjalnih učencev Emme Bajc, Jone Bratuž, Filipa Nabergoja, Arjane Rexha, Roka Hasikića in Eneja Ježa.

Kot že predhodna leta so tudi v letošnjem letu na šoli izvedli dve akciji zbiranja starega papirja, odlično so se odrezali tako posamezniki (Jerneja Hlača, Matija Furlan, Sofija Lavrenčič, Aljaž Gregorič in Veno Cunta) kot tudi razreda 4. a in 6. a, skupno so na šoli zbrali blizu 30 ton papirja!

Pevski nastop Emme Bajc Poletje v školjki kar vabi v poletne dni, da bi bili ti dnevi srečni, so s petjem in igranjem zaželeli OPZ Poke, kitaristi in učenci 4. b pod taktirko Nadje Rodman Koradin in Vide Trošt.

Sledil je še zaključni nagovor gospe ravnateljice Mojce Pev in njena želja po prijetnih, a tudi kreativnih počitnicah, saj se nenazadnje na vsakem koraku nečesa naučimo.

Prireditev so zaključili najmlajši s plesom Počitnice, pesmijo Bratovščine Sinjega galeba in pesmijo Počitnice, ki so si jo nato popevali še vsi, ki so zaključili pouk in se veselo podali počitnicam naproti. 

Prijetne, čudovite in nasmeha polne počitnice vsem!

Beti Bučinel 

 

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost