041 619 125 info@os-vipava.si

Minuli četrtek smo se z učenci 3. razreda OŠ Vipava peš odpravili na dvodnevni izlet na Nanos. Naša pustolovščina se je začela v zgodnjih jutranjih urah, ko smo polni pričakovanj zapustili šolska vrata. Pot nas je vodila skozi slikovite poti, kjer so učenci uživali ob pripovedovanju zgodb in legend, ki jih je delila učiteljica Nadja. Med hojo so učenci nabirali gozdne jagode, izdelovali šopke iz travniških cvetlic, prepevali in pletli venčke iz cvetlic.

Ob 12:30 smo prispeli na naš cilj – Nanos. Tam nas je že čakalo odlično kosilo na turistični kmetiji Abram. Po kosilu so učenci imeli priložnost za prosto igro na posestvu kmetije, kjer so v sožitju z naravo in ob ogledovanju živali zelo uživali. Popoldne smo se podali v bližnji gozd, kjer smo z opazovanjem in raziskovanjem odkrivali lepote gozda ter spoznavali rastline in živali, ki jih prej nismo poznali. 

Pred večerjo smo se odpravili na še en sprehod do razgledne točke, od koder naj bi se videlo morje. Kljub oblačnosti, ki nam je preprečila pogled na morje, smo raziskovali gozdne poti, nabirali cvetlice in opazovali živali. Nato je sledila okusna večerja, po kateri so nam pripravili še sladico – palačinke. Učenci so imeli po večerji zopet nekaj prostega časa, ki so ga izkoristili za igro na svežem zraku. Zelo zabavno se je bilo kotaliti po klancu, igrati nogomet, tekati po travnikih ter se družiti z različnimi živalmi.

Zvečer smo se vsi skupaj še malo podružili in ob spremljavi kitare prepevali. Po napornem dnevu je končno prišel čas za večerno urejanje in zaslužen počitek. Ker so bili učenci zelo utrujeni, so hitro zaspali.

Naslednje jutro smo se zbudili že zelo zgodaj, pospravili in počistili svoje sobe ter lovski dom, kjer smo bivali. Ker smo imeli še nekaj časa, smo se odpravili na krajši sprehod in si ogledali še nekaj zanimivosti v okolici. Ob zemljevidu smo se dogovorili, po kateri poti se bomo vračali v dolino. Nato smo odšli na odličen zajtrk, po katerem smo se počasi odpravili nazaj proti šoli. Vsi smo bili polni pričakovanj, da staršem povemo, kako super smo se imeli in kaj vse smo skupaj doživeli.

Dvodnevno bivanje na Nanosu je bilo za vse nepozabno doživetje, polno novih spoznanj, raziskovanja in zabave. Učenci so se povezali z naravo, pridobili nova znanja in se vrnili domov z neprecenljivimi spomini.

Anja Puhar, Darija Bajić in Nadja Rodman Koradin

 

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost