041 619 125 info@os-vipava.si

Osnovna šola Draga Bajca Vipava med januarjem 2023 in avgustom 2025 sodeluje pri razvojni nalogi Zavoda RS za šolstvo – Šole za ravnatelje z naslovom Mreženje šol za kakovost in sodelovanje. Osnovni cilj naloge je povezovanje šol in nudenje strokovne pomoči z namenom krepitve znanja, spretnosti za boljše ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti dela v šolah.

Aktivnosti v okviru naloge obsegajo šest skupnih srečanj šolskih timov, srečanje z ravnatelji in dve regijski mreženji timov. 

Strokovni delavki šolske svetovalne službe OŠ Draga Bajca Vipava Urška Milač in Živa Vidic sva se v četrtek, 4. aprila udeležili 1. regijskega srečanja mreženja šol in vrtec za kakovost, ki ga je tokrat pripravila in gostila Osnovna šola Miren. Tomaž Krivec, v. d. ravnatelja je v uvodu predstavil sodelovanje OŠ Miren v projektu mreženja ter prednostne cilje in izzive njihove šole pri izvajanju aktivnosti na izbranih področjih. Predstavnici Zavoda za šolstvo, šole za ravnatelje in Območne enote Nova Gorica sta spregovorili o izsledkih analize akcijskih načrtov vključenih šol in nam udeležencem podali nekaj koristnih napotkov za uspešno izvajanje akcijskih načrtov in pisanje samoevalvacijskih poročil o našem delovanju v projektu Mreženje šol in vrtcev za kakovost. Ravnatelji in strokovni delavci OŠ Miren, OŠ Spodnja Idrija, OŠ Draga Bajca Vipava, OŠ Šturje, Vrtec Idrija smo med seboj podelili izkušnje sodelovanja v projektu in se pogovarjali o naših izzivih pri doseganju zastavljenih ciljev na izbranih prednostnih področjih in pri našem vsakdanjem delu. Prenos izkušenj in znanj med vzgojno izobraževalnimi ustanovami je učinkovit način ugotavljanja in zagotavljanja kakovosti učnega in vzgojnega dela. Vključenim šolam je omogočena tudi individualna podpora in svetovanje za boljše uresničevanje zastavljenih ciljev in pri procesih evalvacije izvajanih aktivnosti. Sodelovanje v projektu Mreženje šol za kakovost se nadaljuje tudi v šolskem letu 2024/2025. 

Pripravili: Urška Milač in Živa Vidic

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost