041 619 125 info@os-vipava.si

Leto je naokrog in ponovno so učenci razredne stopnje povabili na obisk svoje stare starše. Zanje so pripravili prav posebno spomladansko obarvano prireditev, ki je bila plesno in pevsko obarvana.

Prireditev so otvorili učenci 4.a, ki so pod vodstvom Nadje Rodman Koradin pripravili priredbo stare skladbe In the mood. Nato so se učenci 5.a lepo uredili in naše obiskovalce nasmejali z zabavno modno revijo, ki sta jo vodila Sanja Šček in Mitja Žnidaršič. Sledil je niz različnih zvrsti plesa – od ljudskih pa vse do modernih. Prvošolci so zaplesali Rašpljo, učenci 2. b pa Žaklje šivat in Križ polka. Učenci 2.a so nas popeljali v Afriko in Turčijo, tretješolci pa so v Plesnem vlaku odplesali pot okoli sveta.

Na vrsto je prišel  pevski del prireditve. Pevski zbor Pike je pod vodstvom Nine Trošt, zapel pesmi Tri muce in Na potep. Na klavirju jih je spremljala Nadja Bratina Berčan. Starejši pevci v Pokah pa so odpeli pesmi Muca Maca in Muca na klavir igra. Na klavirju jih je spremljala Ana Poljšak. Točko pa je s svojim solo petjem popestril Miha Trošt.

Učenci 5. b pripravili nekaj misli o sreči in hvaležnosti ter se s tem zahvalili povabljencem za svojo prisotnost na prireditvi.

Prireditev se je zaključila z dvema posebnima točkama. Učenci 4. b so ob kitarski spremljavi Vide Trošt zapeli pesem Sreča. Vsi učenci razredne stopnje pa so zapeli pesmi: Gradim prijateljstvo, Regiment po cesti gre in Mi se imamo radi.

Ob tej priložnosti je izšlo šolsko glasilo na temo živali. Ker je bila prireditev dobrodelna, so ga obiskovalci lahko prejeli, v zameno za dobrodelni prispevek. Naš sklad se je tako obogatili za 976,40 evrov.

Darija Bajić

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost