041 619 125 info@os-vipava.si

V torek, 8. 4. 2024 je v gospodinjski učilnici mladi kuharski chef Matija Cotič za učence izpeljal kulinarično delavnico. Matija Cotič je kuhar, ki je svoje znanje pridobival tudi v restavracijah, ki so nagrajene z Michelinovimi zvezdicami. Povedal nam je, kako se pravilno soli testenine, na katere testenine se omaka bolj prime, kako narediti pesto,… in seveda, testenine, ki jih je za nas pripravi, so se ob posebni omaki spremenile v pravo gurmansko izkušnjo.

Po delavnici so učenci povedali:

  • Naučili smo se, kako narediti pesto.
  • Všeč mi je bilo, da iz malo sestavin lahko naredimo zelo dobro jed.
  • Všeč mi je bil način izdelave pesta.
  • Najbolj sem si zapomnil vrste pašte, zakaj ima pašta zareze in iz česa vse je lahko pesto.

Tina Bevk

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost