041 619 125 info@os-vipava.si

V Tednu pisanja z roko 2024 smo učitelji, učenci in stari starši sodelovali tudi letos. To je že deveta izvedba projekta, v katerem smo od samega začetka tudi mi. Organizator projekta je Društvo Radi pišemo z roko v sodelovanju z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje ter Zavodom za šolstvo Republike Slovenije.

V času, ko se uporaba digitalnih orodij za pisanje povečuje, je pisanje z roko še kako pomembna veščina, ki ima številne koristi za naš um, ustvarjalnost in čustveno izražanje. Namen Tedna pisanja z roko 2024 je ozaveščanje in spodbujanje pisanja z roko, saj je še vedno nepogrešljivo pri podpisovanju dokumentov, nosi osebno noto z našo neponovljivo pisavo, povečuje koncentracijo in ustvarja trajne zapise… Le s pisanjem z roko bomo ohranjali tudi motorično spretnost. Več znaš, več veljaš! Učenci, ki pišejo z roko, pišejo spise hitreje, imajo večjo vztrajnost, več idej in dolgotrajnejšo pozornost.

Teden pisanja z roko je potekal od 22. do 26. januarja 2024. Ponudil je nove priložnosti, da smo se povezali z osrednjo temo, obenem pa učence in odrasle (spet) spodbujali k pisanju z roko. Letošnji ambasadorji Tedna pisanja z roko 2024 so bili Nik Škrlec, igralec in ustvarjalec, Iza Sia Login, podjetnica, svetovalka, mama mačka Toma in dr. Blaž Koritnik, nevrolog, tajnik društva Sinapsa.

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2024 je bila »Zapi

s časa o nas«. Razmišljali in ustvarjali smo o tem, kako bi srečevanja, prijateljstva, zanimanja, načrte za prihodnost… lahko shranili za vse večne čase. Izdelovali smo zvezek s pisanjem spominov (nekakšen dnevnik), pisali o različnih temah, naredili razstave, projekcijo za šolsko TV, sodelovali s starimi starši.

Ob koncu vseh aktivnosti smo na sedež društva Radi pišemo z roko poslali obširno poročilo in fotografije z roko napisanih pisem, razglednic, zapisov, razstav in drugih zanimivih utrinkov.

Za sodelovanje se zahvaljujemo vsem sodelujočim učencem, staršem, starim staršem in mentorjem ter vodstvu šole, ki podpira ta projekt od samega začetka.

Vida Trošt, koordinatorica

OŠ Draga Bajca Vipava

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost