Skoči na glavno vsebino
041 619 125 info@os-vipava.si
Select Page

V sredo, 13. 3. 2024 smo učenci izbirnega predmeta Sodobna priprava hrane odšli na ogled mlekarne Ekolat v Vipavi v kateri izdelujejo mocarelo. V Ekolatu, ki je v lasti italijanske družbe Sabelli sta nas prijazno sprejela ga. Vlasta in g. Matej, ki nam je povedal, da v mlekarno dnevno pripeljejo štiri cisterne slovenskega mleka iz katerega izdelajo 25 ton mocarele dnevno. Večino jo izvozijo v Italijo in po svetu, 1 % je gre v hladilnike nekaterih naših trgovin. G. Matej nam je razložil in pokazal postopek izdelave mocarele. Svežo, pravkar narejeno mocarelo smo tudi poskusili. Obisk nam bo ostal v prijetnem spominu, saj je bilo vse videno in slišano povsem novo za nas. Ekipi Ekolata se najlepša zahvaljujemo za gostoljubje. 

Tina Bevk

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)

Orodna vrstica za dostopnost