041 619 125 info@os-vipava.si

Današnji dan smo začeli z vožnjo z metrojem do mestnega predela City of London in si ogledali  St. Paul’s chatedral ter preko Millenium Bridgea odšli na južni breg reke Temze in videli slavno gledališče The Globe.
Po nekaj minutni hoji po londonskih ulicah smo prispeli do mosta London Bridge odkoder se je zelo lepo videlo tudi Tower of London in najvišjo stavbo na otoku, The Shard. Nato smo se odpeljali do Camdon Towna, kjer smo imeli prosti čas za ogled vseh stojnic ter za kosilo. Popoldan smo obiskali Natural History Museum, kjer smo si ogledovali okostja različnih živali, od sesalcev do plazilcev ter Covent Garden, ki slovi po ulični umetnosti ter nastopih. Večer smo nadaljevali z ogledom postaje King’s Cross ter ga zaključili z odhodom v hotel.

Lucija Fabčič, Vita Margon, Manica Fabčič
Naš tretji dan v Londonu se je začelo z obiskom St. Paul Katedrale, nato smo se sprehodili čez “wibbly wobbly” most.Naučili smo se o Williamu Shakespeareu.Z lepim razgledom na “Tower Bridge” smo se odpeljali do tržnic pri katerih smo pojedli kosilo.Nato smo šli proti Naravoslovnem muzeju in si ga tam ogledali.Po ogledu muzeja smo šli na “Knight’s Cross street” na večerjo.Ko smo pojedli smo se z podzemno železnico odpravili nazaj proti hotelu.Še en uspešen dan za nami.
Jakob in Aleksej
Dan smo začeli s sprehodom ob reki temzi.Nadaljevali smo s naravoslovnim muzejem, kjer smo videli vse vrste živali in razvoj človeštva ter nastanek zemlje. Na žalost simulator potresa ni bil delujoč. Dan smo končali na kings street kjer smo tudi pojedli večerjo.
Lucija Premrl, Manca in Teja Danes smo se zjutraj odpravili do katedrale, ob Temzi smo se potem sprehodili in si ogledali Shakespearovo gledališče in izvedeli veliko novega o njem. Popoldne smo obiskali tudi Natural history museum, kjer smo videli živali, stvari, naravnih pojavov… Zvečer pa smo odšli še na Covent Garden.

Metka, Vita, Lija, Ana

Zjutraj smo se zbudili in s podzemno odšli na sprehod ob Temzi, med katerim smo videli veliko znamenitosti. Med sprehodom smo se ustavili tudi pri katedrali St. Paula, Shakespear globe in se sprehodili po Wibli wobli mostu. Nato smo na Camden townu ustavili za kosilo po njem pa takoj odšli na podzemno do postaje, kjer smo si ogledali naravoslovni muzej. Po muzeju smo pogledali različne ulične umetnike na Cover gardenu in se odpravili na King’s croos za večerjo. S podzemno smo se odpeljali do hotela, kjer smo vsak v svoji sobi začeli pospravljati kovčke za jutri. 

Maja, Larisa in Mila

Na vse zgodaj zjutraj smo se odpravili na sprehod ob Temzi kjer smo se navžili vseh njenih lepot in spoznali malce zgodovile o Shakespeareu. Sledila je borba za sedeže na podzemni železnici, ki smo jo vsi uspešno prestali brez posledic. Pot nas je pripeljala v naravoslovni muzej, kjer smo si ogledali razstavo dinozavrov, sesalcel, lepih kamnov ter ostalih naravnih čudes. Dan smo zaključili z odmorom za večerjo in vsakodnevno vožnjo do hotela.
 
Leila Nešković, Eva Kalc, Doroteja Rehar
Ja vse je blo uredu.Najbolj nam je bilo fajn ko smo šli na tržnico v prostem čadu za kosilo.Šli smo si pogledat tower bridge ki dmo se tudi nekateri slikali zraven.Potem smo šli še obidkat naravoslovni muzej ki je bil kar uredu.V prostem času na koncu smo pa še šli po trgovinah. 

Danes mi ni bilo toliko všeč ampak uredu.
Tim, Anže, Leopold in Tine Furlan

Zjutraj smo se z podzemno odpeljali v London. Katedrala svetega Pavla, načrt Christopherja Wrena, dolgo smo te z mosta občudovali. Ko smo se sprehajali ob Temzi, je pogovor tekel o Shakespearju in Zlati Košuti. Kupiti ali ne kupiti šaro na Camden town-u, to je bilo zdaj vprašanje. Ko smo se pogajali s prodajalci ni bilo barantanje, ampak samo mesarsko klanje. Sedi učencev več od polovice med nami, ki smo padli zaradi bankrota, so učiteljice zastonj iskale zbranost, molk in spoštovanje obcestnih pravil.

Napisale Monika, Katja, Eva in Jana

Danes smo se pred hotelom zbrali malo prej in tako kot že dan prej dobili dnevne karte za podzemno.

Ta dan smo videli in slišali veliko zanimivih reči.
Videli smo drugo največjo kupolo na svetu, kjer smo naredili tudi skupinsko fotografijo.
Kasneje smo prečkali London Bridge in opazovali pobarvane čigumije (ena od zanimivosti ki smo jih slišali). Kar se tiče izleta in ogleda je bilo super👌🏻
Špela Ambrožič in Lisa Marolt

Danes smo si ogledali London Tower v London city-u in cerkev sv. Paula. Nato  smo se odpravili Naravoslovni muzej. Kmalu za tem smo šli na ulico Covent garden in si ogledali ulično umetnost. Za večerjo pa smo se odpravili na železniško postajo King’s cross. Nazadnje smo se odpravili nazaj v hotel.
Sara, Pia in Lara

Všeč nam je bilo ko smo šli iz mosta gledati Tower Bridge in ko smo lahko sami hodili in si kupavali stvari po Camdem Town-u.
Patrick Lavrenčič, Tine Fabčič in Tadej Jež

Današnjega dne smo obiskali Katedralo sv. Pavla, ki ima dr ugo največjo ne podporno kupolo, Naravoslovni muzej in King’s cross postajo. Kosilo smo jedli na stojnicah v Candon town in na železniški postaji King’s cross smo jedli večerjo. Odšli smo tudi pogledati ulično umetnost.
Vitan, Aljaž in Tilen

 
(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost