041 619 125 info@os-vipava.si
Prejšnji teden je pri nas gostovalo 19 učencev iz kraja Gallarate pri Milanu ter njihovi učitelji. Take vrsta izkušnja je bila za našo šola prva in zato toliko bolj dragocena. Organizacija je zahtevala kar nekaj truda in volje, timskega dela ter uspešnega sodelovanja s starši naših učencev. Starši, še enkrat hvala! 
Deležni smo bili zgolj pozitivnih kritik, zato izmenjavo ocenjujemo kot odlično. Tako pa jo je videlo nekaj učencev:
 
“Težko smo pričakovali prihod naših italijanskih vrstnikov. Bili smo zelo neučakani in napetost je naraščala, izza vogala je prišel avtobus in sram nas je bilo dvigniti liste z imenom gosta, ki ga gostimo. Do vsakega od nas je pristopil najstnik in nas pozdravil. Odpeljali smo jih domov ter spletli nepozabna prijateljstva. Izmenjava mi je bila zelo všeč, ker so prespali pri nas in smo se zelo zabavali.”
Pavla
 

“Ko so prišli učenci iz Italije, smo jih pričakali pred šolo in jih zatem sprejeli v naše domove. Čez cel teden smo se družili in spoznavali ter ugotovili, da med nami ni veliko razlik. Radi bomo odšli k njim in uživali še v njihovem gostoljubju.”

Vita, Neli, Lia
 
“V šoli smo spoznali še druge in z nobenim nismo imeli težav.
Zelo smo se zabavali, ko smo skupaj igrali športne igre.
Zelo mi je bilo všeč, ker so bili vedno za akcijo in smo se samo smejali.”
Anej
 

“V prejšnjem tednu so nas obiskali učenci iz Italije v okviru projekta ERASMUS+. Zabavno se je bilo družiti z njimi. Zanimivo je bilo, da so prespali pri nas in bili z nami pri pouku.”

Eva
 
Čez dobri deset dni jim bomo vrnili obisk. Se že veselimo!
 
(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost