041 619 125 info@os-vipava.si

Dan pred kulturnim praznikom smo pripravili proslavo tudi najmlajši. Želeli smo obeležiti dan, ki nam omogoča, da se zavemo, kako pomembna je kultura v našem vsakdanjem življenju. Prav kultura je tista, ki nas povezuje, osrečuje in bogati. 

Učenke in učenci so se zavzeto pripravljali na nastop. Skozi poezijo so nam predstavili, kaj je to kultura. Slišali smo lahko tudi pevski zbor in soliste. Otroci iz vrtca so nam zaplesali dva ljudska plesa in dokazali so, da so res že pravi plesalci. Proslavo so zaključili četrtošolci, ki so zaplesali še ples kraljev in kraljic. 

Po proslavi pa smo si lahko ogledali še risanko, ki nam je prinesla pomembno sporočilo o prijateljstvu, pogumu in tem, kako pomembno je pomagati drug drugemu. Hvala Krajevni skupnosti Podnanos, s katero smo dogodek pripravili in tudi za sladko presenečenje na koncu.

Kulturni dan je priložnost za razmislek o tem, kako lahko vsak od nas prispeva k ohranjanju in spodbujanju kulture v našem vsakdanjem življenju. Morda se odločimo obiskati razstavo, poslušati koncert, prebrati knjigo ali celo sami izraziti svoje misli na ustvarjalen način. Vsak prispevek šteje in skupaj lahko ustvarimo zares kulturno skupnost.

Lep kulturni praznik vsem skupaj!

 

Katarina Vitežnik

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost