041 619 125 info@os-vipava.si

 Zapisi časa o nas

Zaradi bolezni učencev sem povabila stare starše  v šolo k podaljšanemu bivanju v sredo, 31. januarja 2024 popoldan ob 14.00 uri.

Srečanja se je udeležilo 5 starih staršev in prisotnih je bilo 6 učencev (petošolka,  4 tretješolke in prvošolka).

Stari starši so se najprej predstavili, zatem sem predstavila Teden pisanja z roko in letošnjo temo ZAPISI ČASA O NAS. Povedala sem, da lahko pišemo na različne materiale in z različnimi pisali ter kako so včasih pisali in na kaj, o začetkih pisanja… in današnji uporabi digitalnih orodij. 

Učenci so povedali, da so se najprej učili velike tiskane črke, zatem male tiskane črke, drugošolci se učijo že pisane črke. Dogovorili smo se, da bodo pisali s pisanimi črkami na vprašalnik in se tako opisali. Ko so zaključili pisanje, smo se pogovorili o zapisih. Ker je bilo pisanje in  brskanje po spominu  kar naporno posebno za učence, so se vsi okrepčali s sokom in mafinom, da so lažje dokončali zapise. Na koncu pa so jih čakali še mandarini. 

Starim staršem se še enkrat lepo zahvaljujem za udeležbo in srčno druženje.

Prijetno in ustvarjalno druženje je trajalo kar dve šolski uri. Spomin na to srečanje pa bo ostal v zapisih, ki so jih odnesli s seboj in bodo čez leta zanimivi. 

Marija Nabergoj

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost