041 619 125 info@os-vipava.si

Nasmejani in pustno razpoloženi petošolci so v torek dopoldan zavzeli domači kraj. Oblačila so bila pestra in izvirna, od filmskih junakov do različnih živali, kar je dodalo pustnemu vzdušju še poseben čar.

Ob poteh so jih pričakale mame in babice, ki so pripravile pustne dobrote in razdeljevale sladkarije ter krofe. Učenci so bili navdušeni nad presenečenji in so se radi posladkali.

Delavci, ki so pridno obnavljali mestni trg, so se jim čudili s širokimi nasmeški in jim  veselo mahali ter še spodbudili petje in razigranost pisanih maškar.

Srečanja z domačini so bila prav tradicionalno obarvana. Učenci so po starem ljudskem običaju vsakemu zaželeli srečo, visoko žito in debelo repo. Odrasli so se prihoda šem razveselili in so se hitro še sami nalezli veselega razpoloženja. 

Pustna povorka se je zaključila s prihodom nazaj v šolo, kjer so se učenci posladkali s krofi, rešili pustno matematiko ter spoznali legendo o Kurentu in različne običaje, ob pust. Rajanje pa se je potem še dolgo nadaljevalo, na šolskem igrišču, ki ga je obsijalo toplo sonce. Zima je bila torej uspešno pregnana. 

5.a & 5.b

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost