041 619 125 info@os-vipava.si

Ustavno sodišče v Ljubljani je v zadnjih dneh minulega leta obeležilo obletnico sprejetja Ustave. V ta namen so razpisali natečaj, pri katerem so sodelovali tudi naši učenci: Klara Nabergoj, Katja Čehovin, Jan Zorn, Doroteja Rehar, Monika Funa, Lara Petrič, Ana Strilić, Vitan Lunder, Flora Koritnik Mohorčič In Tine Fabčič. 

V zahvalo za sodelovanje na natečaju so skupino petih učencev in njihovo mentorico gospo Kristino Lavrenčič povabili na družaben dogodek, ki se je odvijal v prostorih Ustavnega sodišča. Žal se nekateri učenci dogodka niso mogli udeležiti, vendar se je nazadnje le zbrala skupina štirih, ki so bili deležni te časti, da so lahko prestopili vrata te, javnosti običajno nedostopne ustanove. 

V spremstvu učiteljice Katje Sorta si je četverica učencev v sredo, 24.1.2024, z navdušenjem ogledala nekatere prostore v poslopju Ustavnega sodišča, ki je stvaritev našega izvrstnega arhitekta Jožeta Plečnika. Po nagovoru predsednika ustavnega sodišča, gospoda Mateja Accetta, je sledila manjša pogostitev, druženje in ogled razstavljenih izdelkov. 

Polni vtisov, pohval in zahval smo se navdušeni vrnili domov in nekoliko važni naslednje jutri pripovedovali o obisku drugim učencem … 

Zapisala: Katja Sorta

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost