041 619 125 info@os-vipava.si

V torek, 12.12.2023 smo učenci 7. razredov obiskali Banko Slovenije. Pred šolo smo se zbrali že pred začetkom pouka. Vsi smo odšli na en avtobus in se odpeljali proti Ljubljani. Ko smo po daljši vožnji prispeli na glavno avtobusno postajo, nas je čakal še krajši sprehod do našega cilja.

V banki smo se razdelili na tri skupine po oddelkih. Sprehodili smo se po manjšem muzeju, kjer so bili razstavljeni razni kovanci in denar katerega se je kadarkoli uporabljalo na ozemlju današnje Slovenije. Ena izmed zanimivosti je bil prestol narejen iz zavrženega denarja in zrezanega na koščke, na njem pa je bil napis ”Sediš na 2.000.000 €”. Kot zanimivost so nam pokazali tudi zlato ploščo. Vsak je imel priložnost potehtati to zlato gmoto in oceniti koliko tehta.

V naslednji sobi smo si ogledali video posnetek MMF-Mladi mojstri financ, a le prvi del od osmih. Vse ostale dele si je mogoče ogledati na spletu. Dobili smo še delovni zvezek na to temo. Na koncu ogleda smo se igrali še družabno igro ‘Banktivity’. Po končanem obisku banke smo se odpravili na Prešernov trg, kjer smo pojedli malico in srečali osmošolce, ki so tudi imeli dan dejavnosti. Po krajšem odmoru smo se odpravili nazaj do avtobusne postaje, kjer smo počakali na avtobus, ki nas je odpeljal nazaj do šole.

Julija Pestelj, 7. a

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost