041 619 125 info@os-vipava.si

Na osnovni šoli Draga Bajca Vipava smo 30. novembra organizirali tradicionalni dogodek Naše zvezde in zvezdice. Dogodek je dobrodelni, saj se zbirajo sredstva za delovanje šolskega sklada.

Dogodek se je pričel s sejmom, ki je potekal v avli šole. Na sejmu so lahko obiskovalci kupili najrazličnejše izdelke, pecivo in ostale sladke ter slane dobrote. Obisk na sejmu je bil nad pričakovanji.

Po sejmu je bila prireditev v telovadnici šole. Na prireditvi so nam zapeli učenci OPZ POKE, OPZ PIKE, pevski zbor podružnic Podnanos, Vrhpolje in Goče ter MPZ pod vodstvom zborovodkinj Nadje Rodman Koradin, Kaje Praprotnik in Nine Trošt. Na harmoniko je zaigral Oskar Tratnik. S plesnimi ritmi so nas razveseljevali plesalci plesne šole EL1 in plesnega studia ADC. Podružnična šola Vrhpolje nam je predstavila glasbeno pravljico V Vipavo nocoj vsi hitimo pod mentorstvom učiteljice Sare Furlan. Maruša Mivšek je zaigrala na saksofon, Nika Remich pa je zapela ob igranju na kitaro.

Za to priložnost se je oblikoval pevski zbor zaposlenih na OŠ in zapel pesem Daj se nasmej. Pevci so poželi velik aplavz.

Celotna prireditev je bila v znamenju glasbe. Osrednja gosta sta bila naša bivša učenca Urban Koritnik in Domen Lemut, ki sta člana skupine Jet Black Diamonds. Po krajšem intervjuju sta nam zapela nekaj svojih pesmi.

Po pozdravu in voščilu ravnateljice Mojce Pev, nam je zapel tudi Komorni zbor Ipavska.

Združeni pevski zbori ter kitaristi pod mentorstvom učiteljice Vide Trošt so prireditev zaključili s pesmijo Dan ljubezni.

Prireditev so povezovale učenke Lucija, Vita, Pija in Eva. Mentorici sta jim bili učiteljici Tea Furlan in Andreja Premrl Prosen.

Hvala fantoma iz skupine Jet Black Diamonds in Komornemu zboru Ipavska, da so si vzeli čas in sodelovali na naši dobrodelni prireditvi.

Zahvala zborovodkinjam in mentorjem, ki so učence pripravljali na nastop in učiteljem, ki so skupaj z učenci pripravili izdelke ter jih prodajali na sejmu. Hvala tudi učencem, ki z velikim navdušenjem sodelujejo na sejmu in nam vsako leto pripravijo veliko presenečenj.

Zahvala podjetju Šraml d. o. o. za finančno donacijo. Hvala podjetjem Mlinotest, Leone, Žito, Pečjak, Biodobrote, Mlekarna Celeia in mesarstvo Varda za darovane izdelke, s katerimi smo pogostili naše nastopajoče.

Predvsem pa hvala staršem in vsem obiskovalcem, ki ste prišli na sejem in prireditev ter prispevali za delovanje šolskega sklada OŠ Vipava. Z vašo pomočjo smo zbrali 2895,72 €.

Hvala.

Elena Kodre Nabergoj, predsednica odbora ŠS

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost