041 619 125 info@os-vipava.si

V soboto, 9. 12. 2023, je bil za Gočane in šolarje iz Goč prav poseben dan. Gostili smo izjemno pevko Aniko Horvat, ki je skupaj s šolskim pevskim zborom pripravila čudovit koncert. Šolsko dvorano je napolnila s svojim optimizmom, razigranostjo in navdušenostjo nad življenjem. Vse te pozitivne lastnosti je prenesla tudi na naše otroke in skupaj so pričarali pravo decembrsko vzdušje. V družbi kitaristov Leana Kozlarja Luigija in Gabrijela Juriševiča je predstavila svoje uspešnice. Lahko noč, Piran in Naši mali sončki so skupaj z Aniko suvereno zapele petošolke Žana, Klara in Stella.  Na odru so se jim pridružili tudi mlajši učenci. Zapeli so Cin, cin, cin, zvončki pojejo, Siva kučma, Anikino pesem Pismo Božičku in ostale otroške pesmice. Na koncu so se nastopajočim zahvalili predsednica KS Goče Anja Godnič, ravnateljica osnovne šole Mojca Pev in župan Anton Lavrenčič.

Priprave na koncert pa so se začele že prej. Dekleta so pridno urila svoje glasove, saj so želele navdušiti Aniko in poslušalce. Tudi ostali otroci so zavzeto vadili in ponavljali refrene Anikinih in otroških pesmic.

V tednu pred koncertom smo s pomočjo starih staršev poskrbeli za praznično okrasitev šole. Na dan koncerta pa nas je pred šolo očarala praznično okrašena smreka, ki so jo postavili člani Krajevne skupnosti.

Hvala KS Goče in Anji Godnič za povabilo k sodelovanju. Prepričani smo, da bo otrokom ta koncert ostal za vedno v spominu.

Anita Čujec in Vanja Krapež

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost