041 619 125 info@os-vipava.si
Zelo deževen petek, 10. novembra, smo petošolci odlično izkoristili za ustvarjanje uporabnih naravnih izdelkov. Začeli smo s šivanjem majhnih tekstilnih vrečk, katere smo napolnili s suho sivko in nam bodo služile za odganjanje moljev v omarah. Nekateri petošolci so se s šivanjem seznanili prvič, najprej je šlo bolj okorno, z vajo pa so vsi napredovali in zadovoljno usvojili tudi vozle in različne šive. 
Ta dan nas je obiskala tudi Nataša Mohorčič, naložena s škatlami polnimi pripomočkov in sestavin za kuhanje mila in mazila. Z njo sta k nam na obisk prišla tudi dva učenca s CIRIUS-a Vipava. Razdelili smo se v skupine ter pričeli z delom. Po natančnih navodilih tehtanja, mešanja, čakanja… smo ustvarili domače naravne izdelke za nego telesa. Hkrati pa so naše spretne roke zašile številne vrečke za odišavljenje. Vsi smo bili izredno navdušeni nad rezultati dneva, dan so opisali kot ful super, zanimiv, zelo poseben, čudovit… za ponovit!!

Lev Nabergoj je dan opisal kot dober, ker so dobili žajfe, vrečkice s sivko, mazilo in izkušnjo. Tudi Manci Živec je bil dan zelo všeč, saj je bil raznolik. Najbolj ji je bilo všeč šivanje. Brez besed – odličen dan je bil, pa je zapisal Jon Bavčar.
 
 
 
(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost