041 619 125 info@os-vipava.si

Letos je Dan slovenske hrane potekal v petek, 17. novembra 2023. Ta dan smo pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk.  

Da je zajtrk dosegel svoj cilj, smo se v okviru pouka pogovarjali o pomenu zajtrka, odnosu do zdravega prehranjevanja, kulturnem odnos do hrane, kulturnem prehranjevanju, pomenu lokalno pridelane hrane, problemu zavržene hrane, spodbujanju zdravih prehranskih navad otrok in mladostnikov, poznavanju in pomenu lokalno pridelane hrane ter o tradicionalnih živilih slovenskega zajtrka (maslo, med, mleko, jabolko, črn kruh). Osrednja tema, ki smo jo tokrat posebej izpostavili, je bil kruh.

Dogajanje smo popestrili s pesmicami zborčka ob spremljavi harmonike, ogledali smo si videoposnetke o čebelah in medu, pripravili in reševali križanko na temo TSZ, risali sadje in sadne izdelke, zelenjavo, meso in mesne izdelke, mleko in mlečne izdelke, igrali, ogledali smo si film Ribič Pepe – Tradicionalni slovenski zajtrk, medicinska sestra iz ZD Ajdovščina je izvedla delavnico s predavanjem o zdravi prehrani…

Nekaj utrinkov s tradicionalnega dne si lahko ogledate na fotografijah.

Vsem, ki ste začeli dan na zdrav način in kakorkoli sodelovali na TSZ se najlepše zahvaljujem.

Tina Bevk, vodja šolske prehrane

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost