041 619 125 info@os-vipava.si

Učenci 5. razreda so nedavno dokazali, da se z zavestnim pristopom k zdravi prehrani in spodbujanjem medsebojne odgovornosti lahko dosežejo odlični rezultati. V okviru učne enote Zdrava prehrana pri predmetu Naravoslovje, so se naučili veliko o pomenu vsakodnevnega zdravega zajtrka, ki je ključnega pomena za uspešno učenje.

Zdrav zajtrk je temeljni kamen, na katerem gradimo naše šolske dosežke. Petošolci so se odločili, da to pomembno sporočilo delijo s svojimi sošolci in domačimi. V skupinah so se poglobili v temo zdravega zajtrka ter ustvarili seznam idej za zdrav in uravnotežen začetek dneva.

Njihove ideje zajemajo raznoliko paleto možnosti, ki so ne samo okusne, ampak tudi hranljive. Od ovsenih kosmičev z jogurtom in sadjem ter nizko vsebnostjo sladkorja, do polnozrnatih sendvičev z avokadom in poširanim jajcem. Učenci so pripravili pravo pašo za oči in tako pokazali, da je mogoče v zdravem zajtrku zelo uživati, ter pridobiti energijo za cel dan.

Vendar pa niso ostali le pri teoretičnem razmisleku o zdravem zajtrku. Spremljali so tudi, koliko njihovih sošolcev redno zajtrkuje vsako jutro. Rezultati so bili zanimivi. Na začetku projekta je bil odstotek učencev, ki so zajtrkovali, nižji od pričakovanega. Vendar pa se je s povečanim zavedanjem in aktivno spodbudo, število zajtrkovalcev postopoma povečevalo.

Ta pozitiven trend je imel opazne učinke na šolsko vzdušje. Učenci, ki so zajtrkovali, so bili bolj budni in so bolj sodelovali že v prvi šolski uri. Imeli so več energije za učenje in aktivnosti pri pouku. Njihova pozornost se je izboljšala, kar neposredno vpliva na boljše šolske rezultate.

S svojim projektom so dokazali, da majhni koraki lahko prinesejo velike spremembe. Zavedanje o pomenu zdravega zajtrka se je med učenci širilo, spodbudilo medsebojno odgovornost za zdravo šolsko okolje. 

Zdrav zajtrk je ključnega pomena za uspešno učenje in dobre šolske rezultate. Naj njihov zgled navdihne tudi vas, da se pridružite gibanju za bolj zdrav in uspešen začetek vsakega šolskega dneva.

5.a in 5.b razred

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost