041 619 125 info@os-vipava.si

15. oktobra po vsem svetu praznujemo svetovni dan hoje. Hoja je najbolj osnovna oblika telesne dejavnosti, najbolj naravna in prav zaradi tega tudi najbolj zdrava oblika gibanja. Pozitivno vpliva na naše zdravje in počutje. Hoja nas krepi, pospešuje presnovo in preprečuje zdravstvene težave. Poleg tega pa je primerna in dostopna za vse generacije, v vseh letnih časih in ne zahteva dodatnih sredstev ali posebne opreme.

V ponedeljek 16.10 smo se z učenci in učitelji OŠ Vipava odpravili na lažji jutranji pohod. Pot nas je vodila v smeri Gradišča nad Vipavo in je skupaj trajala eno šolsko uro. Skupaj smo se že navsezgodaj zjutraj nadihali svežega zraka ter naredili nekaj dobrega za naše telo. Med hojo smo se razgledali na našo prelepo Vipavsko dolino, prav tako pa smo imeli čas za klepet s sošolci in prijatelji. Kljub vetru in malo hladnejšemu jutru, smo se v šolo vrnili veseli in nasmejani ter pripravljeni na nadaljnji pouk.

Ob svetovnem dnevu hoje so bili prav tako aktivni tudi učenci in učitelji podružničnih šol Goče in Podnanos. Na obeh podružnicah so se pohoda udeležili prav vsi učenci skupaj s svojimi učiteljicami od 1.-5. razreda. Skupaj so raziskali okolice šol ter v eni šolski uri naredili kar nekaj korakov. Učenci so se nadihali svežega zraka ter imeli čas za klepet s svojimi sošolci in prijatelji. Polni energije in dobre volje so se nato vrnili nazaj na pouk.

Maja Kalin Kante

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost