041 619 125 info@os-vipava.si

Predstavitev poklicev na izkustveni način 

V četrtek, 28. 9. 2023 smo za učence 9. razredov izvedli tehniški dan. Udeležili smo se dogodka v okviru projekta Mladi in Castra Ajdovščina. K sodelovanju nas je povabila Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina. Dogodek je potekal na več lokacijah v Ajdovščini. Na Območni obrtni zbornici Ajdovščina so postavili podjetniške kulise, kjer so učenci na delavnicah na izkustven način spoznavali poklic novinarja, hidrotehnika in ekologa, elektrotehnika, živilskega tehnologa,  strojnika in mehatronika. Na terenu so spoznali poklic arhitekta in geodeta, v okviru Mentorskega programa Garaža so izdelali mizo iz palet, na  Ljudski univerzi Ajdovščina pa so spoznali veščine komuniciranja in program tehniške gimnazije. Po malici so se skupine zamenjale. Na delavnicah, ki so potekale na OOZ, so se vse skupine pred pričetkom »ogrele v timskem duhu« in na zabaven način rešile nekaj ugank po principu escape room. Po uspešno rešenih nalogah so v sobo vstopili mentorji in dijaki, ki so jim predstavili posamezen poklic.

Skupina novinarjev je z mentorico Karin Zorn (radio Koper) pripravila zanimiv intervju s podjetnikom Kete Aljažem, ki je zaposlen v družinskem podjetju EKSTEL d.o.o. Spoznavanje poklicev na izkustven način je za učence dobra izkušnja in v veliko pomoč pri odločanju o nadaljnji poklicni poti. 

Zahvaljujemo se organizatorju dogodka Regijski razvojni agenciji ROD Ajdovščina, ki nas je povabila k sodelovanju in mentorjem ter izvajalcem delavnic za odlično izvedbo. 

Prispevek pripravila Mojca Habič

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost