041 619 125 info@os-vipava.si

Šolsko leto je , mladi pevci pa so že zbrali pogum in 19. 10. 2023 v šolski avli stopili pred občinstvo. V novem šolskem letu so na praktikable stopile nove postave, pred njimi tudi nove učiteljice in nov program.

Kot prvi se je v avli predstavil najmlajši zbor Pike. Učence prvih razredov vodi Nina Trošt. V petje so vpletli ljubezen in modrost in zapeli Vsak ima nekoga rad ter Mali modrijan. S prečno flavto jih je spremljala tretješolka Manca Malik, ob kitari pa Nadja Rodman Koradin. S svojo prisrčnostjo in majhnostjo so v prostor vnesli toplino in nežnost.

Kot drugi so se predstavili pevci v Pokah. Ob pesmi Vsak ima nekoga rad so zaplesali, ob zborni recitaciji Razmigam si prste pa so pokazali, da se imajo zares radi. Zapeli so še dve ljudski Srečali smo mravljo in Rožic ne bom trgala. Ljudske pesmi je ob harmoniki spremljal šestošolec Oskar Tratnik plesno igro pa ob kitari gospa Vida Trošt.

Pred praktikable se je postavilo deset pevk mladinskega zbora, ki jih vodi gospa Kaja Praprotnik. Večglasno so zapele dve pesmi: Tople oči in Ko se smeješ. Ob koncu koncertka so mladinke pomagale Pokam zapeti še Otroci enega sveta, spremljali pa so jih kitaristi, katerih prste usmerja gospa Vida Trošt, ter Moj očka ima ob Oskarjevi harmoniki.

Tokrat se je v branju veznega besedila pomerila petošolka Sanja Šček in je svojo nalogo izvrstno opravila. Pred mikrofon pa so stopali tudi četrtošolci Rene, Enej, Anže, Henri in Rok in dramatizirali nekatere Pavčkove pesmi ter tako dopolnili zapeto vsebino. 

V naslov smo vpletli pomanjševalnico, saj se na začetku šolskega leta ne da izvesti pravega koncerta. Na vsakem koncertu bomo odslej boljši, zato vas vabimo, da sledite še naprej našim nastopom. Koncert je bil dobrodelne narave, sredstva smo zbirali za šolski sklad in za vse donacije se najlepše zahvaljujemo.

Nadja Rodman Koradin

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost