041 619 125 info@os-vipava.si

V petek, 29. 9. 2023 so se učenci 8. razredov udeležili dogodka InCastra v Ajdovščini. V sodelovanju z lokalnimi podjetji je dogodek organizirala Ljudska univerza Ajdovščina. Pod šotorom na letališču smo si ogledali predstavitve posameznih društev in ustanov. Največ zanimanja je bilo ob predstavitvi aktivnosti slovenske vojske, plesne šole, Hiše mladih in Mentorskega programa Garaža. Pred poslopjem Letalske šole smo si ogledali manjša ultralahka motorna letala, jadralno letalo, motornega zmaja ter modele daljinsko vodenega letala in helikopterja. 

Sledil je ogled lokalnih podjetij: Ekstel, Mlinotest, Avto Krka, Incom, Škrlj, C-Astral, Tekstina, L-inox, VRC, Primorska hranilnica, NKBM in čistilna naprava v Ajdovščini. Vsak učenec je sodeloval pri ogledu treh podjetij in se seznanil s poklici in dejavnostjo podjetja ter bil povabljen na prakso ali počitniško delo kot dijak oziroma študent. 

Izbira smeri in srednje šole na nadaljnji poklicni poti je za vsakega posameznika velik izziv. Pomembno je, da si pred vpisom na SŠ pridobi čim več informacij o šoli, poklicu in možnostih zaposlitve. Na tovrstnih dogodkih učenci izvedo veliko zanimivosti o podjetjih v neposredni bližini in možnostih zaposlitve po končani srednji šoli, zato si želimo, da bi bilo tovrstnih dogodkov še več.

Prispevek pripravila Mojca Habič

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost