041 619 125 info@os-vipava.si

Svetovni dan duševnega zdravja, ki ga vsako leto obeležujemo 10. oktobra, poudarja pomen sodelovanja in povezovanja vseh v prizadevanjih za preprečevanje, prepoznavanje in zdravljenje duševnih težav in motenj ter krepitev dobrega duševnega zdravja vseh prebivalcev.

V letu, ki ga je Vlada RS razglasila za slovensko leto duševnega zdravja, so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) v okviru programa za duševno zdravje mladih ponatisnili priročnik Kaj lahko naredim, da mi bo lažje.

Priročnik je hibrid med klasično knjigo in spletiščem #Tosemjaz, obogaten s QR kodami, ki mladega bralca vodijo do koristnih spletnih rubrik  in zvočnih posnetkov – vodenih izkustvenih vaj za samopomoč. Mladostnike opogumlja in jim približa univerzalne veščine za lažji vsakdan.

DOSTOP DO PRIROČNIKA »KAJ LAHKO NAREDIM, DA MI BO LAŽJE?«: https://www.tosemjaz.net/prirocniki/kaj-lahko-naredim-da-mi-bo-lazje/

DOSTOP DO SPLETIŠČA #TO SEM JAZ: https://www.tosemjaz.net/

 

Dragi šolar, draga šolarka…

Kako si pa ti?

Si v redu? Se počutiš dobro?

Si zaskrbljen/a?

Si živčen/živčna in nemiren/nemirna?

Imaš občutek, da si preplavljen/a s skrbmi in težkimi mislimi?

Se težko sprostiš in odklopiš?

Doživljaš neprijetne telesne občutke, kot so napete mišice, omotica, pomanjkanje sape?

 

Če si v stiski in ne veš, kaj bi, ali doživljaš osamljenost, poišči oporo. Za pogovor se vedno lahko oglasiš v šolski svetovalni službi. https://www.os-vipava.si/kam-po-pomoc-v-stiski/

 

Tudi velike skrbi in najbolj zapletene situacije se lahko razrešijo.

»Na ravnih cestah ne postanemo spretni vozniki.«  (Paolo Coelho)

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost