041 619 125 info@os-vipava.si

Četrtošolci OŠ Draga Bajca Vipava smo zelo aktivni, ne le pri pouku, ampak tudi v drugih dejavnostih. 

V začetku septembra smo sodelovali na jesenskem pohodu in na mini olimpijadi v Ajdovščini. Na tekmovanju Male sive celice smo tekmovalce pospremili v tekmo s pesmijo. Tudi slavljencem smo večkrat zapeli. 

V ponedeljek, 25.09. smo se odpravili v Lavričevo knjižnico Vipava, kjer sta nam knjižničarki Martina in Valentina predstavili dejavnosti knjižnice, ljudsko slovstvo in pravljico.

V torek in sredo, 26.09. in 27.09. smo izvedli naravoslovni dan Zdravje z medicinskima sestrama Karin in Damijano. Govorili smo o čutilih, poškodbah in zobeh. Sodelovali smo tudi v evakuaciji matične šole.

V četrtek, 28.09.2023, nas je obiskal Matic Lukin in nam predaval o kosteh in mišicah, o zdravem življenjskem slogu, o operacijah in zapletih v operacijski dvorani.

V petek, 29.09.2023, smo učenci 4. b sodelovali z varovanci centra Cirius Vipava. Navijali smo na športnih igrah in tekmi ter se pomerili v nogometu v okviru GRASSROOTS (program NZS), kamor nas je povabil g. Mitja Lavrenčič, koordinator nogometa na Goriškem in naš sodelavec.

Ker šola ni samo pouk, ampak tudi druženje, sodelovanje z okoliškimi inštitucijami in ljudmi, mi svoje poslanstvo praktično uresničujemo. S tem se bogatimo in krepimo lepe medčloveške odnose. 

Vida Trošt

(Skupno 131 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost