041 619 125 info@os-vipava.si

V četrtek, 12. 10. 2023 so drugošolci v Podnanosu imeli jabolčni dan. Naša učilnica je postala prava mala šolska pekarna.

Najprej so učenci sami zapisali napis – pekarna, ki smo ga izobesili pred razredom. Nato smo oblekli svoje predpasnike in si dobro ogledali ter spoznali sestavine, ki smo jih kasneje potrebovali za pripravo štrudlja. Učenci so hitro poprijeli za jabolka in jih naribali s strgalniki. Na srečo so učenci bili spretni in nihče se ni urezal. 

V nadaljevanju smo na testo nadevali jabolka in druge skrivne sestavine, da je že dišalo po jesenski dobroti. Ko smo imeli vse zavitke, smo jih odnesli v šolsko kuhinjo. Naša prijazna kuharica Martina jih je dala peči v pečico. Medtem ko smo čakali, da bo jabolčni zavitek pečen, so učenci zapisali recept, da bodo lahko štrudelj spekli tudi doma in posladkali svoje najdražje.

Preden smo zavitek pojedli, smo se pogovorili o bontonu pri jedi. Vsak učenec je poskusil kos svojega zavitka, preostanek štrudlja pa smo prijazno razdelili vsem zaposlenim v šoli in tudi v  vrtcu.

Pripravili smo odličen štrudelj ter preživeli prijeten jabolčni dan. Za recept pa kar povprašajte učence 2. P-razreda.

Učiteljica Anita Hrovatin

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost