041 619 125 info@os-vipava.si

V četrtek 5.10.2023 se je na naši šoli odvijala tradicionalna obeležitev Evropskega dneva jezikov za šestošolce. Učiteljice, ki so izvedle jezikovne delavnice so bile:  Sonja Simonič Puc (japonščina), Tea Furlan (češčina), Karolina Bratina Kostarakova (ruščina), Nina Šulenta (hrvaščina), Kristina Kovač (nemščina) ter Nadja Rodman Koradin (italijanščina).

Sodelovalo je 64 šestošolcev, ki so razdeljeni v skupine obiskali tri različne jezikovne delavnice. Med njimi je bilo tudi petnajst učencev s Češke, ki so bili v tem tednu naši gostje v okviru izmenjave Erasmus.

Tema jezikovnih delavnic je bila osnovno sporazumevanje: učenec pozdravi, se predstavi (ime, starost, narodnost, kraj bivanja), spozna števila do 10 oziroma do njihove starosti, se nauči pesmico/izštevanko.

 

V četrtek, 5. oktobra, smo imeli šestošolci dan jezikov. Najprej smo z učiteljico Karolino spoznavali ruski jezik in pisavo cirilico, v kateri smo napisali svoje ime. Ugotovili smo, da je ruščina zelo zanimiv, a tudi zapleten jezik. Nemščino nam je predstavila knjižničarka Kristina. Ko smo se naučili nekaterih osnov, smo si se strinjali, da je nemščina podobna angleščini. Učiteljica Nadja nam je predstavila še italijanščino ter značilnosti Italije. Vse tri ure so nas spremljali češki vrstniki, ki so bili pri nas na mednarodni izmenjavi. Ta dan sem se imela zelo lepo, ob tem pa sem se tudi veliko naučila.

Hana Stopar, 6. b

Dan jezikov je bil zelo zanimiv, saj sem spoznal tri jezike, s katerimi se prej nisem še srečal. Najbolj všeč mi je bila predstavitev japonščine in njihovih posebnih črk, ki jih imenujejo pismenke. Češčino so nas učili češki učenci, ki so nas obiskali v začetku oktobra. Ta dan pa sem se naučil tudi nekaj ruskih besed.

Filip Premrl, 6. a

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost