041 619 125 info@os-vipava.si

V sredo, 14. septembra 2023, smo na podružnični šoli Podnanos uspešno izvedli vajo evakuacije, katere cilj je bil preveriti učinkovitost načrta za varno in hitro evakuacijo učencev in zaposlenih v primeru nesreče ali varnostnega incidenta.

Evakuacija se je pričela ob 11.40 in je trajala zgolj sedem minut, do 11.47. Na dan vaje je bilo v šoli prisotnih 60 učencev, medtem ko je bilo 6 učencev odsotnih.

Vaja evakuacije je bila skrbno načrtovana in izvedena v skladu s požarnim redom ter obstoječim načrtom evakuacije. Obvestilo o evakuaciji je bilo objavljeno preko kuharice vsem učencem in zaposlenim. Vsak razred je imel dodeljeno evakuacijsko pot in zbirno mesto, kamor so se učenci in zaposleni umaknili. Zaposleni so skrbno nadzorovali izvedbo evakuacije, zagotovili, da so bili vsi učenci varno evakuirani iz šole in zbrani na določenem zbirnem mestu.

Učenci in zaposleni so vajo sprejeli odgovorno, disciplinirano in so upoštevali navodila, kar je pripomoglo k gladkemu poteku evakuacije

Pri izvedbi vaje evakuacije so sodelovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Podnanos, ki so prispevali k uspešni in disciplinirani izvedbi vaje ter nam po končani evakuaciji predstavili ukrepanje v primeru požara ter njihova vozila in pripomočke. Učenci so se tudi preizkusili v vlogi gasilcev.

Članom PGD Podnanos se iskreno zahvaljujemo za obisk in sodelovanje.

Andreja Likar Ivanov

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost