041 619 125 info@os-vipava.si

V ponedeljek, 25. septembra, je bila za učence 5.a in 5.b razreda posebna in razburljiva izkušnja. Svojo radovednost in ljubezen do narave smo prelili v raziskovanje parka Rakov Škocjan, pod vodstvom svojih razredničark in odličnih vodičk iz CŠOD.

Ves dopoldan smo preživeli v objemu narave, pri čemer smo spoznavali bogato biotsko raznovrstnost in lepoto tega kraja. Naša prva postaja je bila ogled Zeljških jam, kjer smo se podali v podzemni svet, poln čudes narave. S svetilkami na glavah smo raziskovali raznoliko podzemno favno, kamnite formacije ter se čudili skrivnostnim oblikam, ki jih je ustvarila narava skozi tisočletja.

Naslednja postaja je bila Mali naravni most, ki nas je navdušil s svojo eleganco. Občudovali smo, kako narava skozi dolga obdobja oblikuje naravne čudeže, kot je ta. Nato smo se podali še do Velikega naravnega mostu, kjer smo se lahko zazrli v globino reke Rak in uživali v občutku svobode, ki ga nudi narava.

Med potjo smo spoznavali tudi različne rastline parka Rakov Škocjan. Vodičke so nam pomagale prepoznati domače in redke vrste, ter nam razkrile pomen ohranjanja naravnega okolja. To nam je omogočilo boljše razumevanje naše odgovornosti do narave.

Ogled ostankov cerkve sv. Kancijana je bil dodaten opomin, kako bogata je kulturna in naravna dediščina tega kraja.

Čeprav nas je vreme nekoliko skrbelo, saj so bile poti po parku blatne in spolzke, nas to ni odvrnilo od raziskovanja in uživanja v naravi. Pravzaprav je bila prisotnost blata dodaten razlog za smeh in veselje med nami, saj smo se spoprijateljili z naravnimi izzivi.

Ko smo se vrnili v šolo, smo imeli polne glave vtisov in novih spoznanj o našem naravnem okolju. Ta naravoslovni dan nam bo še dolgo ostal v spominu kot ena izmed najlepših šolskih izkušenj. Zahvaljujemo se našim razredničarkam, spremljevalki ter vodičkam iz CŠOD, ki so nam omogočile nepozaben dan v naravi. Prepričani smo, da bomo svoje novo pridobljeno znanje o naravi delili tudi z drugimi in se trudili za ohranitev lepot našega planeta.

Učenci in učitelji 5.a in 5. b razreda

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost