041 619 125 info@os-vipava.si
Zaposleni na šoli skupaj z učenci vsako leto izvedemo evakuacijo. Na matični šoli smo evakuacijo izvajali po delih. Letos smo se odločili, da bomo hkrati izpraznili celotno šolo in tako preizkusili kako varno in kako hitro se iz stavbe evakuirajo zaposleni in učenci. Pri evakuaciji nam je pomagala gospa Teja Rosa iz podjetja Lozej. Skupaj z njo smo pripravili navodila, ki smo jih učiteljem predstavili na pedagoški konferenci. Z navodili za izvedbo evakuacije so bili seznanjeni tudi v enotah vrtca in tehnični delavci. Evakuacija se je začela 26. 9. 2023, ob 9.00. Tehnični delavci so se evakuirali sami. Učenci so se evakuirali ob spremstvu učiteljev. Zbrali smo se na na igrišču, ki je določeno tudi za zbirno mesto. Tam smo se javili pomočnici ravnateljice, ki je zbirala podatke o številu evakuiranih učencev in učiteljev. Ko smo ugotovili, da smo se vsi varno evakuirali, se je evakuacija končala. Vrnili smo se v stavbo in nadaljevali z delom in poukom. Po izvedbi evakuacije je sledila analiza, kjer smo analizirali izvedbo in skupaj iskali morebitne izboljšave za našo naslednjo skupno evakuacijo. 
 
Na pedagoški konferenci smo se dogovorili, da učence seznanimo, da evakuacija bo ter kako ravnamo v primeru evakuacije. Nismo pa jih seznanili z datumom in uro evakuacije. 
 
Ocenjujemo, da je bila evakuacija uspešna. Obnavljali jo bomo vsako leto. Želimo si, da pripravljenost ugotavljamo le na vajah. 
 
Mojca Pev
(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost