041 619 125 info@os-vipava.si

September je poseben mesec: takrat začne novo šolsko leto, obira se sladke jagode s trt,… To je pa tudi mesec začetka naše bralne značke in Nacionalni mesec skupnega branja v organizaciji Društva Bralna značka Slovenije.

Ob zaključku septembra smo četrtošolci za motivacijo branja stopili v prostore Lavričeve knjižnice v Vipavi. Prijazno sta nas sprejeli knjižničarki Martina in Valentina ter vsaka s svojo temo popestrili naše dopoldne. Martina je kot knjižničarka dobra poznavalka knjig. Opozorila nas je na njihovo nastajanje, njihove avtorje in soavtorje, na urejanje, razvrščanje,…ter tudi na to, kje jih v tej knjižnici najdemo. Valentina pa se je z nami sprehodila med prvimi leposlovnimi deli – predstavila je ljudske pravljice in pred nas postavila grofa in njegovo debelo bolho.

Veliko četrtošolcev že obiskuje prostore splošne knjižnice, nekaj pa jih je bilo tam prvič. Vsako leto malo zrastemo in kmalu bomo med redni obiskovalci splošne knjižnice čisto vsi. Tokrat se nas je pred Martinin pult postavilo kar veliko.

Nadja Rodman Koradin

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost