041 619 125 info@os-vipava.si

V šolskem letu 2022/23  smo v sodelovanju s osnovno šolo Draga Bajca Vipava – podružnica Vrhpolje  izvajali gasilski krožek, za kar smo zelo hvaležni učiteljicam in učiteljem,  za njihove spodbudne besede učencem in mentorjem. Vpisalo se je namreč 26 otrok iz podružnične šole Vrhpolje in 1 otrok iz OŠ Vipava. Zaradi množičnega vpisa smo za lažje delovanje otroke razdelili v 2 skupini. Krožek je potekal 1x tedensko. Tekom šolskega leta so se otroci seznanili s tekmovalnimi vajami, ogledali so si film o gasilstvu, učili so se gasilske vozle in ukaze za razvrščanje.

Zaradi slabega vremena v mesecu maju na žalost nismo uspeli izvesti mokre vaje, katera je bila velika želja otrok, zato smo se v društvu odločili, da v soboto 3.6.2023 izvedemo zaključek gasilskega krožka z mokro vajo in druženjem skupaj s starši.

Predsednica je zaključek gasilskega krožka otvorila s pozdravnim govorom. Otroke je pohvalila za njihov trud in vztrajnost ter pozvala vse prisotne, da jih nagradimo z aplavzom. Sledile so vaje z vodo pod vodstvom mentorjev, katere  so se prelevile v igro z vodo. Otroško veselje in užitek v špricanju je povečal še mentor, ko je vse prisotne nepričakovano pošprical z ročnikom. Bilo je res mokro druženje tudi za spremljevalce.

Na koncu je sledilo še okrepčilo s hrano in pijačo.  Da bi zaključek bil nekaj posebnega in bi si otroci zapolnili ta dan, je vsak prejel majico in medaljo. Razšli smo se zadovoljni in z obljubo da z gasilskim krožkom nadaljujemo tudi v šolskem letu 2023/24.

Predsednica PGD Vrhpolje pri Vipavi

Bogdana Počkar

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost