041 619 125 info@os-vipava.si

V petek, 2. junija je bil napovedan vroč, skoraj poletni dan. Zjutraj smo se še po hladu podali, po beli poljski poti, izpred vrhpoljske šole proti Vipavi. Občudovali smo cvetoč, rdeč mak v žitnem polju ter preplašili srne, ki so bežale čez travnike. Pozdravili smo pridnega vinogradnika, ki je že povezoval vitice trt. S strumnim korakom in glasno pesmijo smo se podajali novim dogodivščinam naproti.

Sprejel nas je jutranji vipavski vrvež. Pred marketom smo vljudno pozdravljali gospe, ki so nosile svež kruh in druge dobrote v košarah in cekarjih, poklepetali smo z otroci iz CIRIUSa, ki so jih vzgojiteljice peljale na sprehod. Po gosti senci drevoreda smo se bližali gasilskemu domu in balinarskemu klubu. Tam nas je že od daleč pričakoval gospod Tomo Šumanovac, s prijaznim pozdravom nas je pospremil v prostore kluba. Razkazal nam je pokale, medalje in druge dosežke članov. Potem, ko smo pomalicali, pa nam je razložil pravila iger, balinanja in kegljanja. Preizkusili smo se v obeh. Uživali smo v ciljanju balinčka in kasneje še v zadevanju kegljev. Gospod Tomo je predlagal tekmovanje in je že pripravil nagrado za prvo uvrščenega. Igra se je razvila v hud boj, pomembna je bila vsaka poteza, nekateri med nami so bili res zelo natančni v metih. Zmagal je David, ki je sladko nagrado z veseljem delil z vsemi nami, tekmovalci.

Sonce je že močno pripekalo, ko smo se poslovili od gospoda Toma in se iz goste sence balinišča po vročini podali proti trgu. Pohladili smo se s sladoledom pri Marjanci. Seveda smo morali nato, v ulici proti cerkvi, obiskati še Šivalnico, v katero so nas s pločnika, vabili učenci CIRIUSa in njihove vzgojiteljice. Na hitro smo se preizkusili še v šivanju. Potem pa je res že bil čas za povratek v Vrhpolje. Čez polja smo veseli pešačili nazaj v šolo.

Kuharici Cilki smo nato zadovoljno hvalili kosilo, saj je bilo tisti dan, po vseh dogodivščinah, to res slastno.

Zahvaljujemo se

Balinarskemu klubu Podskala

in Društvu upokojencev

za čudovito doživetje.

Učenci 3. razreda Vrhpolje in razredničarka

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost