041 619 125 info@os-vipava.si

Dan pred uradnim zaključkom šolskega leta smo na podružnici Goče pripravili prireditev, s katero smo se poklonili domovini za njen praznik in pozdravili počitnice, ki so pred vrati.
Prireditev sta povezovala petošolca Franio in Julija. Od šolskega leta so se učenci 1., 2., 4. in 5. razreda poslovili z delčkom vsega, kar so se naučili, predvsem pa s tem, kar jih najbolj veseli: s petjem, plesom, igranjem in deklamiranjem.
Prvi del programa je bil posvečen domovini. Vrnili smo se v leto 1990. Četrtošolci in petošolci so nam predstavili, kako je potekala pot Slovencev do osamosvojitve in samostojne države Slovenije. Predstavili so nam tudi simbole Slovenije, deklamirali pesmi o domovini ter povedali nekaj zanimivosti o Sloveniji.
Program smo nadaljevali z dramsko igro Očistimo potok, ki so nam jo zaigrali četrtošolci. Prvi in drugi razred je za obiskovalce pripravil tudi svojo dramsko igro z naslovom od A do Ž. Zapeli so tudi pesem Pajek Pino in jo spremljali z inštrumenti.
Glasbe na prireditvi res ni manjkalo. S tremi pesmimi se nam je predstavil pevski zbor ter naše štiri inštrumentalistke: Klara na klavirju, Pia na klarinetu, Žana na violini ter Julija na saksofonu. S svojo točko so se predstavili tudi plesalci, ki pridno vadijo pod vodstvom EL1 plesna scena.

Bogat program smo zaključili s pesmijo Počitnice so tu, z zahvalo in s šopkom za učiteljice in sladoledom za otroke. Poslovili smo se tudi od petošolcev z željo, da bodo tudi na matični šoli pogumni in uspešni.

Hvala vsem, ki ste si vzeli čas in praznovali z nami. Želimo vam veselo in razigrano poletje, počitnice pa naj prinesejo veliko nepozabnih spominov.

Vanja Krapež

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost