041 619 125 info@os-vipava.si

Med 27. in 30. 3. smo tretješolci iz matične šole in podružnic na plavalnem tečaju. Odpeljemo se v enem samem avtobusu, ki najprej pobere učence iz Podnanosa, nato Vipavce, nazadnje še Vrhpoljce in skupaj se odpeljemo proti Ajdovščini.

V ponedeljek smo imeli najprej preizkus plavanja, kjer so nas učitelji razporedili v 5 homogenih skupin. Spoznali smo tudi kopališki red in pravila obnašanja na bazenu in v garderobah.

Vsak dan delamo vaje prilagajanja na vodo (potapljanje glave, dihanje pod vodo, drsenje), obenem pa tudi izpopolnjujemo naše znanje plavanja. Pod budnim očesom naših plavalnih učiteljev s pomočjo različnih zanimivih vaj popravljamo naše napake ali se učimo novih plavalnih tehnik. Nekatere naloge so enostavne, druge so težje, a so nam v izziv. Napredujemo različno hitro, a prav vsi postajamo vedno boljši. Ob tem pa se tudi zelo zabavamo – se škropimo, skačemo, igramo različne igre.

Taka oblika pouka nam je zelo všeč, saj se veliko gibljemo in zabavamo, a čeprav prihajamo domov utrujeni, smo kar malo žalostni, ker imamo plavalni tečaj le štiri dni. Komaj čakamo, da gremo ponovno na bazen ali morje, kjer bomo naše znanje lahko pokazali našim domačim.

Učenci 3. razredov in plavalni učitelji

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost