041 619 125 info@os-vipava.si

V četrtek, 13. 6. 2024, smo se učenci in učiteljica 2.a razreda udeležili odprtja razstave risb in prototipov sanjskih strojev, ki so nastali v okviru pobude MyMachine.  Namen iniciative je spodbujanje ustvarjalnosti v izobraževanju, in sicer tako, da se preko povezovanja vseh stopenj izobraževanja in industrije omogoča uresničitev idej otrok – izdelava njihovih sanjskih strojev.

K ustvarjanju sanjskih strojev nas je povabila Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina.

Izmed vseh 165. načrtov sanjskih strojev, ki so jih narisali učenci naše in sosednjih šol, so dijaki in študenti iz mentorskega programa Garaža, ki deluje pod okriljem Zavoda BETA Ajdovščina  izbrali pet najbolj izvirnih in izvedljivih risb, na podlagi katerih so izdelali prototipe sanjskih strojev.

Zelo smo se razveselili novice, da je bil izbran tudi načrt naše sošolke Eve Lukin. Eva je narisala  sušilo za likovne izdelke. Evin stroj smo z akrilnimi barvami skupaj pobarvali dan pred odprtjem razstave.

Razstavo sta v prostorih OOZ Ajdovščina slovesno odprla ga. Mihajela Črnko, koordinatorica My Machine Slovenija z Inštituta “Jožef Stefan” Ljubljana, in g. Bogdan Česnik, direktor Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina.

Na odprtju razstave so za otroke organizirali tudi delavnico, na kateri smo imeli priložnost raziskovati čudoviti svet kemije skozi zabavne in poučne eksperimente ter spoznati čar znanosti.

Sedaj pa komaj čakamo, da naš sanjski stroj preizkusimo pri pouku likovne umetnosti.

Učenci 2.a in učiteljica Tanja

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost