041 619 125 info@os-vipava.si

V sredo, 31. 5. 2023, sta prvošolce na matični šoli obiskala dva prav posebna gosta. To sta bila kosmatinca Ronja in Andy, člana društva Tačke pomagačke. Seveda nista prišla sama. Z njima sta bili njuni vodnici, gospa Lucija in gospa Mateja. Otroci so jih sprejeli z velikim navdušenjem!

Društvo Tačke pomagačke je prostovoljsko društvo, ki terapevtsko delo s pomočjo psov opravlja že v okoli 130 ustanovah po vsej Sloveniji. Vodniki in psi so za delo z otroki ustrezno usposobljeni, so prijazni, topli in iskreni. To se je kazalo tudi skozi našo izkušnjo.

Učenci so s pomočjo vodnic spoznali, kako skrbimo za psa, saj je pes velika odgovornost. Ronjo in Andyja so počesali, masirali, jima prinesli vodo, hranili, peljali na sprehod in za njima pobirali kakce, ki seveda niso bili pravi, ampak narejeni iz umetne mase. Kužka sta jim pokazala tudi nekaj trikov. Andy je po učilnici iskal svojo skrito igračko in bil pri tej nalogi vedno uspešen. Gospa Lucija je povedala, da Andy obožuje plišaste igračke. Ronja se je kotalila ter hodila skozi predor, ki so ga oblikovali učenci s svojimi telesi. Vodnici sta otrokom razložili, kako ravnati ob srečanju z neznanim psom ter odgovarjali na vprašanja radovednih in vedoželjnih učencev.

Druženje s kosmatincema je hitro minil. Ostali bodo lepi spomini. Upamo, da bosta Ronja in Andy razveselila še veliko otrok!

Lara in Tanja

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost