041 619 125 info@os-vipava.si

Spet to petje!

V torek, 24.5.2022 smo z malimi pevci Otroškega pevskega zbora Poke imeli prav posebne vaje. Tokrat smo naš vadbeni prostor preselili na podstrešje, kjer je več prostora, kjer je klima, kjer je dobra zvočna izolacija, pa še bi lahko naštevali. Pri pripravi prostora so nam bili v pomoč starejši pevci, ki so bili pripravljeni prenašati naše težke praktikable.

Pred mlade pevce je tokrat stopila vokalistka in glasbena pedagoginja Tanja Rupnik. Preko igre nas je opozorila na gibanje celega telesamed petjem. Najprej smo so se ogreli – kot pri telovadbi; od glave do pet, le da je tokrat bilo ogrevanje nekoliko drugačno, saj je bilo namenjeno petju. Potem smo se opazovali med dihanjem. Sledile so vaje za oblikovanje zvoka – kakšne začudene obraze znamo pokazati – kot pri filmu Sam doma! Ton smo napenjali na namišljenem loku, ga odbijali ob namišljeno žogo, mu pomagali s kroženjem roke,…. Ob pavzi smo se odžejali z bezgovim sokom in zaključili s pihanjem v slamico.

Vaje so bila dobra izkušnja za mlade pevce in tudi za malo manj mlado učiteljico. Ugotovili smo, da moramo biti pri petju bolj sproščeni, lahko vključimo gibanje celega telesa, da bo zvok močnejši, boljši, prepričljivejši. Kljub temu, da letos ni revijalnih nastopov, smo bili te izkušnje zelo veseli in bomo znanje lahko pokazali na naslednjih prireditvah.

Oglejte si insertne posnetke!: https://video.arnes.si/watch/sf24xh63zkxz

Nadja Rodman Koradin

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost